Stan Van Looy draagt eerste zege op aan overleden opa (foto's)

Door Kurt Vermeerbergen op 7 Nov 2023 - 18:15
Printvriendelijke versie

De wedstrijd in Rijkevorsel voor junioren was een mooie tweestrijd tussen Lennert Meeusen en Stan Van Looy. In de voorlaatste ronde maakte Lennert een foutje en kon Stan in zijn eentje de rest van de wedstrijd afwerken. Bij aankomst had Stan een voorsprong opgebouwd van een 13 seconden op Lennert. Het is voor Stan de eerste zege in het veld sinds hij als eerstejaars nieuweling startte met veldrijden.

Stan: "Ik kon direct de kopstart nemen. In de eerste doortocht bij de materiaalzone besloot ik om te wisselen omdat ik iets minder druk in de banden wou. Ik had nog steeds de leiding tot het einde van de eerste rond. Ik besloot om in het wiel te blijven omdat mijn benen niet van de beste waren. Zo hebben we (ik en Lennert Meeusen) een mooie voorsprong kunnen vormen op de nummer 3. In de voorlaatste ronde maakte Lennert voor een foutje en nam ik de kop over. Vanaf dat moment heb ik alles op alles gezet tot aan de eindstreep. Zo behaalde ik na zeven keer een 2de plaats eindelijk de overwinning. Het zegegebaar aan de eindstreep was speciaal voor mijn opa die afgelopen zomer overleed. Elke wedstrijd denk ik nog aan hem, hij was een grote fan."

Foto's :  https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/albums/72177720312500592

1 VAN LOOY STAN - ACROG-TORMANS
2 MEEUSEN LENNERT - WAC TEAM VZW
3 DECKERS TOON - WAC TEAM VZW

Gerelateerde artikels

Het was groot feest maandag voor tweedejaars nieuweling Stan Van Looy in Arendonk. In een sprint met 4 behaalde hij zijn allereerste zege in zijn jonge carrière op de fiets. Stan startte met fietsen als eerstejaars nieuweling in het veld en is nu bezig aan zijn eerste wegseizoen als nieuweling. Hij...