Staf Galle: "Mijn koerssokken de dag voordien inrijden"

Door Kurt Vermeerbergen op 30 Jun 2017 - 20:18
Printvriendelijke versie

Staf Galle is nog vrij nieuw in de wielersport maar wist zich toch al te laten opmerken. Zo heeft hij dit seizoen al 2 zeges op zak in zijn tweede seizoen op de fiets.

1. Hoe ben je bij het wielrennen terecht gekomen vorig jaar? Vooral door mijn vader en zijn drie broers, dat zijn ook altijd renners geweest en dus zat het al wat in de genen.

2. Ondanks dat het vorig jaar u eerste seizoen was, wist je toch één zege te behalen. Verwacht? Niet echt, het doel was eigenlijk gewoon het peloton te kunnen volgen en misschien al is meedoen voor een top 10 plaats..

3. Hoe zag je voorbereiding op het nieuwe seizoen eruit? Net hetzelfde als vorig jaar eigenlijk. Wat trainen op de piste en als het goed weer was, elke zondag en zaterdag met de wielertoeristen van de streek een duurtraining afleggen

4. Inmiddels heb je al 2 zeges behaald dit seizoen. Verwacht om nu al zover te staan? Ja toch wel gehoopt. Aangezien het vorig jaar al lukte om er 1 binnen te halen en wat podiumplaatsen was het toch de bedoeling om dit jaar toch weer iets beter te doen als 2e jaars.

5.  Naar welke wedstrijd(en) kijk je nog verder uit dit seizoen? Het BK (als ik geselecteerd geraak), daar kijk ik wel naar uit maar voor de rest eigenlijk geen andere doelen gesteld.

6. Wanneer zal je tevreden zijn van je seizoen 2017? Ik zal tevreden zijn als ik toch nog enkele zeges bij op men palmares kan zetten en misschien nog wat podiumplaatsen.

7.  Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Misschien een beetje als hardrijden maar vooral ook een spurter.

8. Spurt of solo? Waarom? Spurt, omdat als je wint in de spurt je bewijst dat je degene bent met nog de meeste explosiviteit en kracht in de benen en zeker als er nog wat goede spurters. Als je ze dan kan kloppen in het geen wat je graag doet, is gewoon zalig.

9. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Dat zou ik zelf niet echt weten. Ik hou me er nog niet mee bezig maar daar zal waarschijnlijk volgend jaar wel verandering in komen.

10. Ben je bijgelovig? Zo ja, op welke manier? Ja, ik zorg ervoor dat mijn koerssokken de dag voordien al 1x gebruikt zijn bij het losrijden zodat ze al zijn “ingereden”.

11. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom? Een wedstrijd door regen en wind, dat maakt het meestal ook zwaarder en vallen er ook rapper al eens wat renners af. Als het dan een pelotonspurt word zijn er al wat minder renners maar wel alleen maar goeie renners die overblijven en is het ook meestal gewoon de sterkste die wint.

De snelle vragen
Lievelingskleur : groen
Favoriete muziek : vanalles
Favoriete film :The revenant
Andere hobby's:squash
Lievelingseten : lasagne
Ochtend- of avondmens : avond
Film of boek : film
Brunette of blondine : blondine
Pizza of frieten : pizza
Citytrip of relaxvakantie :relaxvakantie
Sprint winnen van een klein groepje of allen binnenkomen : alleen binnenkomen
Bergop of bergaf : bergaf
Koud of warm : warm
Tijdrit of een lange rit : lange rit
Mooiste overwinning ooit: Kieldrecht
Met welke (ex-)prof zou je eens een traininningstocht willen maken: Wout van Aert
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je? het BK winnen

Tags: 

Gerelateerde artikels

In zijn allereerste jaar als wielrenner behaalde vandaag Staf Galle in het zonnige Destelbergen zijn allereerste zege. Staf was er de snelste in een spurt met 7 andere renners. "De eerste ronde werd er al hevig aangevallen door verschillende renners. In deze eerste ronde geraakte er al...
De U19 kern van het Rudyco Cycling Team voor 2018 krijgt vorm. Huidige sterkhouders Branko Huys (provinciaal en Belgisch kampioen tijdrijden), Thomas Vercauteren (Vlaams kampioen weg), Sybren Van Houte (vice-provinciaal kampioen weg), Wouter Hopmans en Milan Cosyns verlengden reeds hun verblijf bij...
Staf Galle mocht vandaag voor de eerste van het seizoen het zegegebaar maken in Kieldrecht. In de spurt kon hij de Nederlander Arjan Poleij achter zich houden. "3e ronde trek ik in de aanval met nog 5 renners waarvan er later nog 2 afvallen. We kregen nooit meer dan 20 seconden. In...
In het Oost-Vlaamse Stekene wist Staf Galle zijn thuiswedstrijd met winst af te sluiten. Het is voor Staf zijn tweede zege van het seizoen. "In de 4e ronde van de twaalf geraken ik weg met nog 5 man. We draaiden goed rond ook al kregen we niet meer als 30sec op het peloton. In de laatste...