Simon Van Den Kinschot wint sprint van 3 in Arendonk (foto's)

Door Kurt Vermeerbergen op 1 Jun 2023 - 18:58
Printvriendelijke versie

Simon Van Den Kinschot won op pinkstermaandag de wedstrijd voor junioren in Arendonk. Het is voor de tweedejaars junior zijn tweede zege sinds hij startte met wielrennen.

Tijdens de wedstrijden waren er verschillende aanvallen maar telkens werden deze vrij vlug gegrepen door het peloton. Uiteindelijk konden Lucas Van Gils, Simon Van Den Kingschot en Wout Huysmans er met hun drieën vandoor gaan en stand houden tot aankomst.

Simon Van Den Kinschot: "Het was een redelijk rustige koers waar ik veel heb proberen weg te rijden. Op 4 ronden van het einde lukt het en blijven we met 3 voorop mede dankzij het goede afstopwerk van mijn ploegmaten. In de spurt met 3 kon ik redelijk vlot winnen met 2 of 3 fietslengten."

Foto's:  https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/albums/72177720308741567

1 VAN DEN KINSCHOT SIMON - KZLWC - DAVO
2 VAN GILS LUCAS - TEAM KEMPEN
3 HUYSMANS WOUT - BRAIN² OLYMPIA TIENEN

Gerelateerde artikels

De GP De oude smis in Neerwinden werd gewonnen door tweedejaars junior Simon Van Den Kinschot. Het is voor Simon zijn tweede zege van het seizoen. Eerder dit jaar won hij ook de sprint in Arendonk. Simon Van Den Kinschot: "Het was een koers waar ik een paar keer heb geprobeerd maar het...
Simon Van Den Kinschot startte enkele jaren geleden als eerstejaarsnieuweling met het wielrennen. Nu enkele jaren later kan hij in zijn eerste jaar als junior het zegegebaar maken. In Zutendaal ging hij solo over de streep. “Er is heel de koers tempo gereden en het viel bijna niet stil. In...