Seppe Martens behaalt eerste wegzege in Ottergem (foto's)

Door Sophie Richez op 23 Jun 2024 - 07:31
Printvriendelijke versie

In het Oost-Vlaamse Ottergem verschenen 78 renners aan de start voor de 7e Grote Prijs Hoger Op voor nieuwelingen. Het is voor tweedejaars Seppe Martens zijn eerste zege op de weg sinds hij startte met wielrennen. Op het podium werd Seppe geflankeerd door de Zuid-Afrikaan Dean Woolley en Mathhias Bogaert.

"De eerste 2 ronden had ik nog niet zo een goed gevoel en was het vrij hectisch waardoor het moeilijk was om een goede positie te behouden. Mijn gevoel beterde naarmate de wedstrijd vorderde en vanaf de derde ronde kon ik mij goed vooraan positioneren . Er waren redelijk veel aanvallen waaronder ikzelf ook een paar keer probeerde. Midden de 4de ronde kon er 3 man weg geraken en was er geen samenwerking in het peloton . De voorlaatste ronde bleef er nog 1 van de vluchters over met ±10 sec voorsprong.  Ik besloot er naar toe te springen en toen ik er bij geraakte hebben we nog even goed samengewerkt tot ik besloot er van weg te springen aangezien het peloton dichter kwam. Door de kleine voorsprong was ik nooit zegezeker maar gelukkig toch het peloton net kunnen voorblijven en zo mijn eerste zege binnen gehaald." : vertelt Seppe na afloop van de wedstrijd.

Foto's :  https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/albums/72177720318140805

1 MARTENS SEPPE - ISOREX CYCLING TEAM
2 WOOLLEY DEAN - KON. VC ´T MEETJESLAND - KNESSELARE
3 BOGAERT MATTHIAS - ISOREX CYCLING TEAM

Gerelateerde artikels

Seppe Martens (WAC Team) start zondag in Zepperen - Zepperen voor zijn eerste interclub van het seizoen. Seppe hoopt om vooraan te eindigen. "Afgelopen zaterdag ging het heel goed. Ik vond het alleen jammer dat ik bij het ingaan van de laatste ronde moest uitwijken voor een renner waardoor ik...