Seppe Geerinck : "Er mag zeker nog een overwinning bij"

Door Kurt Vermeerbergen op 6 Apr 2023 - 10:35
Printvriendelijke versie

Eerstejaars junior Seppe Geerinck is één van de nieuwkomers bij Crabbé Dakwerken - CC Chevigny. Seppe kan al terugblikken op een mooie start van het seizoen. Hij won enkele weken geleden de wedstrijd in Neerijse maar Seppe wil meer ....

Hoe kijk je terug op je seizoen 2022 als laatstejaars nieuweling?
Over het algemeen kan ik niet ontevreden zijn. Ik won de seizoensopener, het clubkampioenschap in Heppen, het stelde misschien niet veel voor, toch gaf het me een boost. In de eerste maanden behaalde ik wel mooie ereplaatsen. Maar richting het einde minderde het wat, door mijn scaphoid breuk of te kleine basis? Dat weten we niet, wat ik wel weet is dat ik veel heb bijgeleerd.

Hoe verliep de voorbereiding op het nieuwe seizoen? Op welke punten heb je vooral gewerkt?
Ik ben in het begin van de winter geswitcht van trainer, daarbij moest ik veel duurtrainingen rijden. Dat vind ik zelf heel erg amusant. Ik heb ook gewerkt aan explosiviteit door sprintjes te doen, kort maar krachtig. Core en kracht deed ik ook wekelijks, dat zal ook zijn procentjes bijdragen.

Inmiddels won je de wedstrijd voor junioren Neerijse? Verwacht om zo vroeg op het seizoen het zegegebaar te kunnen maken? Hoe voelde het om zo voor de allereerste keer te winnen?
Inderdaad, zelf had ik er zeker op gehoopt en over gedroomd. Mijn trainer zag het al wel aankomen. Toch hadden wij het thuis niet verwacht. Ik had niet gedacht dat ik zo vroeg op het seizoen al kon meedoen voor een overwinning in een kermesse. Daar zou het wel moeten gebeuren want het niveau wordt er vaak minder hoog ingeschat. In de laatste ronde in Neerijse was ik bijna zeker dat de koers al gereden was. Daardoor was het bij de finish, toen ik won, een hele ontlading.

Wat zijn je andere doelen voor het seizoen ? Tijdens welke wedstrijd wil je je zeker tonen?
Aangezien ik de aanleg heb om te klimmen, zou ik mij wel willen richten op heuvelachtige/klimkoersen. Maar voor meerdaagse wedstrijden heb ik ook zeker geen schrik. Ik heb altijd al interesse in alle technische snufjes aan de fiets, dus ook tijdrijden, waarin alle details meetellen vind ik een interessante discipline. Ik bezit sinds kort ook een tijdritfiets en wil mij daar ook zeker meten met de beste. Maar op zich is elke wedstrijd een doel en wil ik met de ploeg altijd zo hoog mogelijk eindigen.

Voor welke wedstrijden hoop je op een selectie van de ploeg?
Deze week is er al de Ster van Zuid-Limburg, dat zou een mooie kans zijn als Limburger. Mits de juiste vorm zou ik graag deelnemen aan koersen zoals Aubel-Thimister-Stavelot of Tour du Valromey. Maar ook klassiekers zoals de E3 en Omloop van het Nieuwsblad. Ik weet dat het niet direct de minste zijn, toch ga ik mijn best doen er een meerwaarde te bieden voor de ploeg.

Welke parcours liggen jouw het beste ? Wat voor type renner ben je?
Welk type renner je bent, kan je natuurlijk nooit met zekerheid zeggen op onze leeftijd. Ik weet wel al dat ik geen sprinter ben. Het klimmen ligt me eerder goed, dat heb ik al gemerkt bij de inspanningstesten. Ik kan mijn mannetje ook zeker staan in de voorjaarsklassieker zoals vorig jaar in de Ronde van Vlaanderen U17, waar ik als 12de over de streep kwam.

Wanneer is het seizoen 2023 geslaagd voor u?
Er mag zeker nog een overwinning bij en UCI punten pakken. Tenslotte is het belangrijkste om het hele seizoen constante resultaten te rijden, te leren en mezelf te ontwikkelen.

Je koos dit seizoen voor Crabbé Dakwerken - CC Chevigny als ploeg. Waarom de keuze voor deze ploeg? Hoe verliepen de eerste maanden bij je nieuwe ploeg?
Aangezien ik in een nieuwe categorie terechtkwam met een veel professionelere aanpak, internationale grotere koersen, beter materiaal etc. dacht ik dat het wel een meerwaarde kon zijn om bij Crabbé Dakwerken - CC Chevigny te rijden. Er was van meerdere teams interesse maar zij spraken mij toch het meest aan. Zelf ben ik heel tevreden met de beslissing. We hebben al een teambuilding en stage achter de rug. Dat heeft al serieus geholpen de groepssfeer te verbeteren en die is momenteel TOP.

Naar welke renner kijk je op en waarom?
Bij de profs toch wel Mathieu Van Der Poel, ik houd erg van zijn rijstijl. Hij is veelzijdig en durft te koersen. Maar als ik eerlijk moet zijn kijk ik ook wel op naar mijn oudere ploegmaten, ik kan uit hun sterke punten en fouten leren.

10. Waar wil je staan als renner binnen 5 jaar of waarvan droom je?
Mijn grootste droom is om gelukkig te leven en niet elke dag zonder enige zin te moeten gaan werken, daarvoor word je niet elke dag wakker. Achter 5 jaar word ik 22 jaar, dus hopelijk kan ik dan meedraaien in de WorldTour, maar laten we eerlijk zijn, dat is niet voor iedereen weggelegd.Toch blijf ik dromen....

Gerelateerde artikels

De Grote Prijs De Kroon in Neerijse werd gewonnen door eerstejaars junior Seppe Geerinck. In de  sprint met 7 was het Seppe die nog over de snelste benen beschikte. "Zoals overal in Vlaanderen was er veel regen. We kregen een mooi parcours van 11km met de Kleinwaverstraat als hoogtepunt...
Met 25 nieuwelingen werd er gestart in het regenachtige Leopoldsburg. De wedstrijd werd betwist over een afstand van 45.5km. Seppe Geerinck won de wedstrijd en kreeg op het podium het gezelschap van zijn ploeggenoten Bjarne Volders en Jeroom Bonne. "De eerste koers van het seizoen is altijd...