Senne Lauwers: Graag een wedstrijd winnen

Door Kurt Vermeerbergen op 28 Mar 2013 - 17:46
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Senne Lauwers uit Olen rijdt bij het DCM Cycling Team uit Vorselaar. Tot nu toe blikt hij tevreden terug op zijn seizoen.

1. Hoe heb je u voorbereid op het nieuwe seizoen?
Ik ben vanaf november herbegonnen met trainen. Ik heb ten opzichte van vorige jaren veel minder bostraining gedaan. Enkel wanneer de weg onberijdbaar was reed ik in het bos. Ik heb veel meer krachttraining gedaan in de fitness en heb veel duurtrainingen gedaan op de weg om de basis zo breed mogelijk te leggen. De laatste week voor het seizoen begon ben ik ook 7 dagen in Spanje gaan trainen om de conditie extra aan te scherpen.

2.Hoe waren de wedstrijden tot nu toe? Tevreden? Zat er meer in?
De wedstrijden tot nu toe waren goed maar ze konden beter. Zeker omdat dit niet m'n favoriete weer is met de koude en de regen. De eerste 4 weken waren ingepland als mindere koersen. Vanaf dan zou ik op dreef geraken. De eerste 4 weken zijn inmiddels voorbij dus nu zal ik moeten presteren. De enige echte ontgoocheling was Moerkerke-Damme waar ik met materiaal pech af te rekenen kreeg en dus moest opgeven.

3.Wat is u volgende wedstrijd (verwachtingen) ?
Het volgende weekend zal ik niet koersen. Ik ben met school 1 week op studiereis naar Barcelona. Dus mijn eerst volgende koers zal Zoutleeuw worden en vervolgens het Provinciaal Kampioenschap tijdrijden. Voor dit kampioenschap ben ik wel eens benieuwd want ik zal er voor het eerst starten met een tijdritfiets.

4.Wanneer ben je tevreden van u seizoen?
Wanneer ik gespaard blijf van tegenslagen zou mijn seizoen al half geslaagd zijn.
Ik zou graag een wedstrijd winnen. Maar ik zou liever een mooie ereplaats in een interclub rijden of beker van België. Want je tonen in grote koersen is toch belangrijker dan in kleine koersen.

5.Het PK is dit jaar in Herentals. Wat verwacht je ervan?
Ik verwacht dat het een zeer zware wedstrijd zal worden door de wind en smalle banen. Maar het is natuurlijk heel speciaal om 10 km van bij je thuis te kunnen koersen. Ik hoop ook hier op een mooie ereplaats.