Senne De Meyer springt naar eerste seizoenszege in Belvaux

Door Kurt Vermeerbergen op 21 Nov 2016 - 19:42
Printvriendelijke versie

Derdejaars belofte Senne De Meyer heeft gisteren in Belvaux zijn eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Mede dankzij zijn behendigheid op de balken kon hij deze wedstrijd winnen.

"Via een collega renner en een Luxemburgse crosser die we in China hebben leren kennen kwamen ik en Wim bij het idee om afgelopen zondag in Belvaux te gaan crossen. Na hier en daar wat informatie ingewonnen te hebben leek het ons daar wel een leuk parcours en een mooie organisatie.We startten beide achteraan. Na 1 ronde kwam ik als 11e door. De 2e ronde reed ik reeds rond op de 4e plaats. Dit gaf me vertrouwen. 1 renner reed alleen een halve minuut voorop en ik volgde zo'n 10 seconden op nummer 2 en 3. Dit bleef gedurende een aantal ronden hetzelfde, want de brutale inhaalrace had heel wat krachten gekost. Op 3,5 ronden van het einde kom ik aansluiten bij de 2 achtervolgers die intussen ook hun achterstand gehalveerd hadden. Dan heb ik zelf meteen vol doorgegaan op zoek naar de leider. Samen met Vincent Dias Dos Santos kom ik op 2,5 ronden op en over de eenzame leider. We rijden meteen met z'n tweeën weg. Vincent die de 3 voorgaande crossen van dit klassement op rij had gewonnen wou van geen wijken weten. Samen gingen we de laatste ronde in. Ik verwachtte een aanval van hem op de lange beklimming, maar die kwam er niet. Dan ben ik na een fietswissel van hem zelf vol doorgegaan. Ik reed meteen een 5-tal seconden bij elkaar, die ik door een stuurfoutje in de zandbak weer kwijt was. Hij kwam terug tot op het wiel, maar ik had nog 1 finale troef: de balken. Daar kon ik weer wat voorsprong nemen om het laatste gedeelte van het parcours af te sluiten en met 4 seconden voorsprong te winnen.": aldus een zeer tevreden Senne.

Maandagmiddag kon je in Stekene - Heikant genieten van een wedstrijd voor U23 & elite2. In een sprint met Daan Mariën was Senne De Meyer de snelste. "In Stekene gingen al snel 12 renners aan de haal maar ze namen nooit meer dan 30 seconden voorsprong maar ze werden terug ingerekend. Na...
Senne De Meyer is al van kleins af aan gefascineerd door de fiets. Als belofte beleefd hij nog steeds plezier aan deze mooie sport. Voor het tweede jaar op rij is Senne eindwinnaar bij de beloften in de manches van de moedige veldrijder. 1. Wanneer ben je gestart met het wielrennen? Weet je...