Senne Boeckx behaalt eerste zege van het seizoen in Kleine Brogel

Door Kurt Vermeerbergen op 18 Sep 2021 - 18:27
Printvriendelijke versie

Zaterdagvoormiddag werd er met 47 junioren gestart in Grote Brogel  voor een wedstrijd over 80km. Senne Boeckx kon met een kleine voorsprong zijn eerste zege van het vieren.

"De 2e ronde rijdt er 4 man weg waaronder 2 ploeggenoten dus was het afstoppen. Twee ronden later lost er 2 man vooraan maar ploegmaat Rune blijft vooraan met Xander Verhaegen. Iets na half koers was het gat nog 20 seconden op de 2 en heb ik aangevallen en kreeg ik een mooi gat op het peloton. Ik ben nog tot op 10 seconden gekomen van Rune en Xander maar had al snel door dat dit niet ging lukken. Op 4 ronden van het einde kreeg Rune krampen en besloot ik er vandoor te gaan en viel ik aan juist voor een bocht en trok toen fors door waardoor ik een gat kreeg op het peloton. Een halve ronde later kwam ik aansluiten bij Xander en we bleven goed ronddraaien tot op het einde."; vertelt Senne. " Deze morgen nog via Facebook met Bengt Daelmans gesproken dat we eens beiden moeten winnen. Enkele uren later behalen we beide onze eerste zege van het seizoen. Ik in Grote Brogel en Bengt in zijn thuiscross in Vorselaar.

1 BOECKX SENNE - SPORT EN STEUN - LEOPOLDSBURG
2 VERHAGEN XANDER - ACROG - TORMANS BALEN BC
3 SWENNEN TIJL - KZLWC - DAVO

Gerelateerde artikels

Senne Boeckx zal als tweedejaars nieuweling in 2019 de kern van Sport en Steun Leopoldsburg versterken. "Ik ben blij ben dat ik een aanbod van hun heb gekregen voor bij hun te komen rijden. Zij hebben ook een mooi programma op de weg wat mij aanspreekt." Zelf je transfer melden kan via...