Seizoenstart Minerva Cycling Team in Challenge Mallorca

Door Kurt Vermeerbergen op 31 Dec 2021 - 08:25
Printvriendelijke versie

Het wielerseizoen 2022 moet nog van start gaan maar het Minerva Cycling Team heeft zijn startrecht in verschillende wedstrijden in binnen- en buitenland reeds kunnen verwerven. Hun seizoenstart zal ook niet lang uitblijven vermits het team van ploegleider Preben Van Hecke van 26 tot 30 januari aan de Challenge Mallorca van de UCI Europe Tour kalender zal deelnemen.

Voor het Minerva Cycling Team is deze deelname een vuurdoop om u tegen te zeggen want niet minder dan negen World Tour teams, o.a. Movistar van Valverde, UAE van Pogacar, … zullen ook aan de start van deze vijfdaagse wedstrijden staan. Deze Challenge Mallorca sluit naadloos aan op de stage die het Minerva Cycling Team vanaf 20 januari op het Spaanse eiland heeft gepland. Na de vijf wedstrijden verblijft het team nog tot 3 februari op Mallorca om hun eerste stage verder af te ronden.

Ondertussen verzamelden de Minerva’s van manager Gilbert Orbie en CEO Filip Carpentier bij de hoofdzetel in Ieper om van daaruit hun eerste groepstraining over een parcours van 128 km door de Westhoek en Noord – Frankrijk af te werken.