Sanne van Paassen versterkt Mijn BAD – Liv/Giant

Door Kurt Vermeerbergen op 11 Sep 2017 - 21:06
Printvriendelijke versie

Voormalig top veldrijdster Sanne van Paassen gaat als wedstrijdcoach het MijnBAD – Liv/Giant Offroad Team versterken. De oud-winnares van het wereldbeker klassement gaat haar ervaringen delen in de wedstrijdbegeleiding van crosstalenten Manon Bakker, Susanne Meistrok en Kelvin Bakx. Tijdens de Superprestige veldrit in Gieten zal ze op zondag 1 oktober voor het eerst haar opwachting maken. Bakker, Meistrok en Bakx zullen namens MijnBAD – Liv/Giant zowel op nationaal als internationaal niveau actief zijn.

“Ik kijk er naar uit om deze winter weer in het veld terug te keren, ook al is dat op een andere manier”, vertelt Van Paassen. De 28-jarige Brabantse nam anderhalf jaar geleden zelf afscheid. “In mijn carrière heb ik veel mooie dingen meegemaakt, maar ook tegengeslagen gekend. Ik hoop dat ik al die ervaringen kan gebruiken om de veldrijders van MijnBAD – Liv/Giant stappen te laten zetten in hun ambitie om de top te bereiken.”

Ook Jan Weevers, verantwoordelijk voor het team dat zich richt op de ontwikkeling van offroad talenten, kijkt er naar uit om Van Paassen weer in het veld te zien. “Sanne heeft heel wat ervaring en de kunde om dat over te brengen op jonge renners”, zo zegt Weevers. “Ik denk dat zij een heel mooie aanvulling is op onze begeleiding richting de renners. Wij willen met ons project talenten stappen laten maken. Een renner of renster die eigenlijk pas net zelf uit de topsport komt, kan daarin een uitstekende rol spelen.”