Samuel Bellenoue versterkt Wanty-Gobert als head of performance

Door Kurt Vermeerbergen op 17 Jan 2019 - 17:23
Printvriendelijke versie

Wanty-Gobert Cycling Team reorganiseert zijn performance-tak. De sportieve leiding van de ploeg blijft in handen van Hilaire Van der Schueren, bijgestaan door Sébastien Demarbaix, Steven De Neef en Jean-Marc Rossignon. De Fransman Samuel Bellenoue is dan weer aangesteld als head of performance. Bellenoue vervoegt ex-renner en trainer Frederik Veuchelen, die ook voltijds aan de slag gaat bij de Belgische procontinentale formatie. De voormalige duatleet, gespecialiseerd in hoogtestages, was voorheen actief bij AG2R La Mondiale.

Samuel Bellenoue: “Ik ben al vijf jaar trainer van Guillaume Martin. Via Guillaume kwam ik in contact met Jean-François Bourlart. Een belangrijke reden om Wanty-Gobert te vervoegen is dat ik aanvoelde dat de ploeg in een positieve spiraal zit. Bovendien werk ik graag in een internationale omgeving.”

“Drie jaar geleden begon de ploeg met een trainer samen te werken. Ik wil die performance-tak verder uitbouwen en verstevigen. Samen met Frederik Veuchelen werk ik in 2019 de trainingskampen uit en volgen we ieder van dag tot dag een deel van de renners op.”

“Ik ben blij om samen met Fré aan mijn zijde te werken. We vullen elkaar als duo goed aan. Ik heb meer de wetenschappelijke kennis, bijvoorbeeld qua hoogtestages en tijdrijden. Fré heeft als ex-renner dan weer een uitstekende terreinkennis en wil zich verder bijscholen in de voedingsleer. In 2019 wil ik me verdiepen in presteren in warme omstandigheden.”

Jean-François Bourlart (manager): “Wanty-Gobert blijft verder evolueren en progressie maken. De afgelopen jaren zetten we sterk in op de uitbouw van de medische staff en communicatiecel. Vorig jaar startten we al een samenwerking met Frederik Veuchelen als trainer. Die performance-tak versterken we nu met de komst van Samuel als head of performance.”

“Dit nieuwe performance-duo moet de conditie van de renners optimaliseren. Op die manier willen we ook beantwoorden aan de verwachtingen van de UCI. We merken dat de WorldTour-ploegen sterk op performance focussen. Om de kloof met de WorldTour-ploegen te verkleinen zet Wanty-Gobert nu ook sterk in op die tak.”

“Om het jaar goed voorbereid in te gaan werken Samuel en Frederik ook de trainingsstructuur uit op ons twaalfdaags trainingskamp in Alfaz del Pi (Spanje), dat momenteel aan de gang is. Bovendien zullen ze ook doorheen het jaar aanwezig zijn op de stages en meerdere rittenkoersen, om de renners van dichtbij te kunnen opvolgen.”