Sam Neerinckx eindigt als enige Belg op het podium in Izegem

Door Kurt Vermeerbergen op 14 Mar 2022 - 17:00
Printvriendelijke versie

Met bijna 100 junioren aan de start en daarbij een sterke delegatie Polen werd de wedstrijd op gang gefloten in Izegem. Al vrij vroeg in de wedstrijd gingen Sam Neerinckx en de Pool Marek Kapela er vandoor. De twee werkten perfect samen en in de sprint was de Pool net iets sterker dan onze landgenoot.

"De eerste ronde startte ik in het midden van het pak. Het was 1 ronde sprinten om vooraan te geraken. Ze hadden mij voor de koers ingelicht dat er sterke Polen waren die de koers gingen openbreken. Toen ik vooraan was en de Polen zag wegrijden twijfelde ik geen seconde en ging ik mee. We konden met enkele renners wegrijden. De eerste ronde werd er echt hard gereden en loste er 1 Pool. De voorsprong groeide op een bepaald moment tot 4 minuten door het sterke afstoppingswerk van mijn ploegmaten. We hadden een goede verstandhouding. Op 2 ronden van het einde waagde ik 3 keer mijn kans maar de Pool zat meteen op mijn wiel. Ik hoopte op een Asgreen - Mathieu sprint waar de underdog het kon halen maar ik werd nipt geklopt.": vertelt Sam.

1 KAPELA MAREK - MAZOWSZE SERCE POLSKI CYCLING TEAM
2 NEERINCKX SAM - WIELERCLUB "ONDER ONS - PARIKE" VZW
3 KASPAROW JAKUB - UKS COPERNICUS CCC SMS TORUŃ

Met 109 junioren streden ze in het Oost-Vlaamse Iddergem voor de provinciale trui. Sam Neerinckx behaalde in een sprint met 5 zijn eerste zege sinds hij startte met wielrennen en mag de rest van het seizoen pronken in de kampioenentrui. Sam Neerinckx: "Ik wist op voorhand dat het een parcours...