Rune Thoré: "Ik wil meer lef hebben in de sprint"

Door Kurt Vermeerbergen op 1 Nov 2017 - 20:12
Printvriendelijke versie

Rune Thoré werd provinciaal kampioen van West-Vlaanderen bij de eerstejaars nieuwelingen in 2017. Ondanks deze titel is hij niet 100% tevreden van zijn seizoen.

1. Dit jaar werd je eerstejaars nieuweling. Was de stap van aspirant naar nieuweling zwaarder dan verwacht? De stap was minder zwaar dan verwacht. Ik had me zeer goed voorbereid en daar plukte ik de vruchten van tijdens het seizoen.

2. Je werd provinciaal kampioen op de weg . Was dit vooraf een doel, de weg? De weg is natuurlijk altijd een doel, zeker de kampioenschappen. Maar ik was vooral bezig met het tijdrijden. Dat zal ook volgend seizoen zo zijn.

3. Wat waren de grootste tegenvallers voor u dit seizoen? De grootste tegenvaller is met voorsprong het Belgisch kampioenschap tijdrijden. Ik had gehoopt om daar zeker een podium te rijden. Maar door een stomme val vroeg in de wedstrijd was het al rap voorbij.

4. Kan je tevreden nemen met 2 zeges als eerstejaars of had je stilletjes toch op meer gehoopt? 2 keer winnen is zeker niet slecht als eerstejaars. Maar ik hoopte toch wel op een overwinning meer. Dat gebeurde nu wel niet. Ik ben daarom zeker niet ontevreden over mijn seizoen. Ik was begonnen aan het seizoen om veel bij te leren en plezier te maken. Dat deed ik zeker. Das voor mij ook al een overwinning waard.

5. Hoe gaan de voorbereidingen eruit zien naar seizoen 2018? De voorbereiden voor 2018 zullen anders verlopen dan vorig jaar met een andere trainer moet dat wel zeker.

6. Op welke punten wil je volgend jaar progressie boeken? Ik wil meer lef hebben in de sprint. Ik laat me nog te veel wegdrummen en ook gewoon beter en sterker worden natuurlijk.

7.  Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Ik zou me zelf omschrijven als een hardrijder. Geef mij maar kasseien, veel wind en renners die willen meerijden. Meer moet je volgens mij niet hebben om een mooie koers te hebben.

8. Heb je al bepaalde doelen voorop gesteld voor seizoen 2018? Ik wil er iedere wedstrijd staan en zo goed mogelijk presteren .

Gerelateerde artikels

Rune Thoré won solo de wedstrijd in Zandvoorde. Runé nam er zijn eerste zege van het seizoen met een voorsprong van 1.47 min. Benoît Claus wint de spurt van 9 voor plaats 2. "De eerste ronde rijden we weg met twee,Angel Deckers en ik. Achter een paar rondes dan terug in gelopen door 4 man. Na...
Dit jaar rijden de nieuwelingen voor de 31ste keer de Katjeskoers in Ieper. In totaal zullen 116 nieuwelingen van start gaan in deze Beker van België wedstrijd. Rune Thoré neemt deel met de provinciale selectie van West-Vlaanderen. We legden de renners twee vragen voor: Wat ze ervan verwachten en...
Rune Thoré komt uit voor Rudyco Cycling Team vzw en start zondag in de Katjeskoers. We blikken met hem vooruit naar zondag en de toekomst. Vragen: Wie denk je dat je voornaamste tegenstanders zijn ? Waar ben je zelf met tevreden? Ben je tevreden met je seizoenstart?  Wat zijn de verdere...
Rune Thoré zal volgend jaar overstappen als tweedejaars nieuweling naar Papillon-Rudyco-Janatrans Cycling Team. "Ik wil een groter programma rijden en bij Ieper ging dat wat minder. Ik wil een stapje hoger op en ik denk wel dat dit zal lukken bij Rudyco." Zelf je transfer melden kan via...
Het kampioenschap van West-Vlaanderen voor nieuwelingen werd gisteren gereden in De Haan-Vosseslag. Bij de eerstejaars nieuwelingen ging de zege naar Rune Thoré. "We moesten 8 ronden afleggen op ons kampioenschap. De eerste 3 ronden kwamen er wat flauwe aanvallen die niet stand hielden....
Eerstejaars nieuweling Rune Thoré heeft de overstap naar deze categorie goed verwerkt. In het West-Vlaamse Heestert was hij de snelste van 10. "Er reden er 3 weg waarop niemand reageerde. Er werd geen samenwerking gevonden en daarop reden er weer 2 weg. Ik reed er alleen naartoe en dat is...