Ruben Dillen: "Ik ga gewoon men uiterste best doen op het BK"

Door Kurt Vermeerbergen op 30 May 2015 - 10:23
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Ruben Dillen won vorige week zaterdag de wedstrijd in Waasmunster op een indrukwekkende wijze. Twee dagen later was Ruben opnieuw één van de smaakmakers tijdens de wedstrijd in Muizen.

1. Wanneer ben je gestart met wielrennen ? Hoe bij de sport terecht gekomen? Ik ben op het einde van het seizoen als 2e jaar nieuweling begonnen, op dat moment deed ik ook nog aan basketbal maar dat was na 10 jaar zen tol gaan beginnen eisen. Ik had steeds veel last in men rug. De keuze om echt te beginnen koersen kwam er eigenlijk na lang aandringen. De vraag om te beginnen koersen was er eigenlijk al vele jaren geleden geweest, maar men vader vond me toen nog te jong.

2. Hoe kijk je terug op je seizoen als eerstejaars junior dat tevens je eerste was? Ikzelf moest vorig jaar gewoonweg nog wat koersinzicht winnen. Ik wist dat ik de conditie had na enkele zeer goede testen, maar het is er toen nooit uitgekomen. De vele interclubs die ik vorig jaar heb mee mogen rijden hebben me toch wel vooruitgeholpen op dit vlak.

3. Hoe kijk je terug op het provinciaal kampioenschap? Tevreden met je uitslag of zat er meer in? Er had meer in kunnen zitten, maar dat kan je achteraf altijd zeggen. Ikzelf heb me toch enkele keren kunnen laten zien en zat elke keer bij de juiste ontsnapping. Enkel bij de sprint zat ik slecht geplaatst en kon daardoor niet mee doen voor de ereplaatsen.

4. Je won de wedstrijd in Waasmunster. Verwacht of kwam deze zege totaal onverwacht? Ik verwachte een zege, maar dat deze in Waasmunster ging zijn en op deze manier? Nee.

5. Wat verwacht je zondag van het BK? Ik weet eigenlijk niet echt wat te verwachten. Ik ga gewoon men uiterste best doen om een zo goed mogelijke uitslag te rijden.

6. Naar welke wedstrijden wil je dit seizoen verder pieken? Heb geen specifieke wedstrijden waar ik naar wil pieken, gewoon goed zijn in begin juli is mijn doelstelling.

7. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Deze zitten wel goed, enkel op het pk tijdrijden had ik een slechte dag.

8. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Ik denk dat het nog te vroeg is om een type renner op me te plakken, momenteel gaat alles me wel goed af.

9. Spurt of solo? Waarom? Solo, het alleen afmaken is veel mooier.

10. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind? Waarom? Mijn voorkeur gaat naar een wedstrijd door regen en wind. Op stukken met wind op kop kan ik meestal wel mijn mannetje staan.

11. Wanneer ga je tevreden zijn van het seizoen? Wanneer ik nog enkele koersen op mijn naam heb kunnen schrijven.
 

Gerelateerde artikels

Ruben Dillen zal als belofte volgend jaar de kleuren verdedigen van het Baguet - M.I.B.A. Poorten - Indulek Cycling Team. Ruben was als tweedejaars junior goed voor 3 zeges en verschillende podiumplaatsen. Het was voor Ruben zijn 3e seizoen als wielrenner. Daarvoor was Ruben actief in het basket...
Met slechts 10 renners werd er gestart in Kallo. Ruben Dillen van het Van Moer Group CT mocht voor de tweede keer dit  seizoen het zegegebaar maken. De tweedejaars junior is voor 2016 nog steeds op zoek naar een nieuwe ploeg als belofte. Vandaag met 10 vertrekkers aan de start in Kallo....
Ruben Dillen toonde vandaag in Wetteren dat hij beschikt over de nodige dosis kracht in de benen ondanks een valpartij op training eerder deze week.  Voor de tweedejaars junior is het zijn derde zege. “Ik ben in de eerste ronde al proberen gaan lopen met 2 ploegmaten maar zag al rap...
Ruben Dillen is bezig aan zijn tweede seizoen als renner en mocht vandaag in Waasmunster voor de allereerste keer de bloemen in ontvangst nemen. Ruben kwam solo over de meet met een voorsprong van 40 seconden. Ruben was voor hij met wielrennen startte terug te vinden op het basketbalveld waar hij...
Ruben Dillen is pas gestart met het wielrennen als junior waar hij zich al liet opvallen door zijn wilskracht. Ruben blikt met ons terug op zijn eerste jaar als belofte en samen met hem kijken we ook vooruit. 1. Hoe waren de eerste maanden als beloften? Was de overstap zoals verwacht? Wat was de...