Rube Van Gelder sprint naar eerste zege in zijn carrière

Door Kurt Vermeerbergen op 24 Apr 2022 - 11:32
Printvriendelijke versie

Zes jaar geleden startte Rube Van Gelder met wielrennen en gisteren kon hij voor de eerste keer plaats nemen op het hoogste schavotje van het podium. In Zele won hij de sprint van een kopgroep van 4 renners.

“Voor de wedstrijd had ik gezien dat de ploeg Van Moer Logistics met veel renners aanwezig was. Ik wist dus als iemand van die aanvalt moet ik mee zijn. In de eerste ronde zie ik 4 renners wegrijden waarbij er 2 van de ploeg Van moer zitten. Ik wist dus dat ik mee moest zijn. Na 1 ronde in de ontsnapping te zitten losten er eentje van de ploeg Van Moer. Het samenwerken in het groepje ging heel goed iedereen deed zijn beurten. Ik had het af en toe wel wat moeilijker op de wind op kop stukken maar als ik dan weer in het wiel zat ging het weer.”: vertelt Rube.

“In de 2de helft van de koers kregen we te horen dat er een groepje van 6/7 man op 40 seconden van ons zat. Elke ronde kwamen ze dichter en dat gaf mij toch wat zenuwen. In de laatste ronde bleven we goed samenwerken tot er iemand aanviel, hier reageerde ik direct op en toen had ik het gevoel al dat mijn aanzet voor een eventuele sprint heel goed was.

Toen we naar de sprint gingen zat ik in 2de positie maar iemand probeerde ons te verrassen en vroeg te gaan. Door de harde wind op kop wist ik dat dit zeer moeilijk zou zijn om vol te houden dus ik bleef in het wiel tot aan de hekken. Ik zette toen aan en heb mijn sprint doorgetrokken tot aan de meet.”

1 VAN GELDER RUBE - WAC TEAM VZW

2 L´EAU MICHIEL - DEBONDT VERANDAS CYCLING TEAM

3 SERVRANCKX GAUTHIER - CYCLING TEAM LUC WALLAYS - JONGE RENNERS ROESELARE

Rube Van Gelder is de tweede transfer van het Hubo Cycling Team komt. Rube komt over van het WAC Team en heeft dit jaar bij de junioren 2x een 1e plaats kunnen bemachtigen en 5x top 10! "Ik ben dit seizoen mijn beste seizoen ooit het rijden. Hierdoor ben ik heel hard gemotiveerd om in de...
In Hoeleden Gelbergen verschenen 112 junioren aan de start. Rube Van Gelder van het WAC Team kon uiteindelijk een klein kloofje slaan en rijdt zo naar zijn 2e zege van het seizoen. "In de 2e ronde heb ik een eerste keer geprobeerd om weg te geraken. Ik was weg met een andere renner maar die...