Ross Lamb wint Ster van Aartselaar

Door Glenn Hofkens op 13 Sep 2018 - 18:18
Printvriendelijke versie

Zondag was er de 2e editie van de Ster van Aartselaar, met 6 ronden van 24,2 km en één kortere slotronde van 17,2 km. 123 renners kwamen aan de start. De wedstrijd lag vrij snel in een beslissende plooi toen een groep van ongeveer 35 renners weg reed van het peloton. Aangezien er vooraan veel grote namen zaten en ook bijna alle ploegen vertegenwoordigd waren, werd het gat vrij snel groter. Een achtervolgende groep mocht de laatste kortere ronde niet meer rijden, het peloton moest een ronde vroeger al stoppen met een achterstand van meer dan 4 minuten. Op ongeveer 20 km van de streep probeerde Stijn Goolaers (Hubo-Aerts Action Bike CT) weg te rijden. Hij verzamelde een maximale voorsprong van 22 seconden, maar kon nooit echt uit het zicht blijven en werd dus terug gegrepen. Later probeerden Lennert Teugels (Cibel-Cebon) en Ross Lamb (T.Palm-Pôle Continental Wallon) weg te rijden. Zij behielden een kleine voorsprong aan de streep. Het was de Brit Ross Lamb die de zege pakte voor Teugels. Benjamin Verraes (VDM Van Durme Michiels - Trawobo Cycling Team), de winnaar van vorig jaar, mocht als 3e mee het podium op door Alexander Maes (Tarteletto - Isorex) en Yves Coolen (Home Solution-Soenens Cycling Team maar aan de start in de outfit van de Antwerpse Provinciale Selectie) te verslaan in de spurt van de grote groep, die nog steeds een 30-tal renners telde.