Roel van Sintmaartensdijk wordt prof bij Intermarché-Circus-Wanty in 2024

Door Kurt Vermeerbergen op 15 Jul 2023 - 10:36
Printvriendelijke versie

De Nederlander Roel van Sintmaartensdijk is na Italiaans kampioen Francesco Busatto de tweede belofte van Circus-ReUz-Technord die de komende twee seizoenen naar Intermarché-Circus-Wanty zal doorstromen.  Net als Busatto combineerde van Sintmaartensdijk vanaf de winter de voorbereidings- en wedstrijdprogramma’s van het World Team en het Development Team. Zo gidste de renner met grote gestalte de sprinttrein van Gerben Thijssen naar de overwinning in de GP Monseré en de Ronde van Limburg.

Met Circus-ReUz-Technord begon hij het seizoen met een sprintzege in Brussel-Opwijk (Road Series), vooraleer in mei in de laatste rit van de Tour de Bretagne zijn eerste UCI zege te behalen. Daarnaast behaalde hij verschillende ereplaatsen in de meest prestigieuze wedstrijden op de beloftenkalender zoals Omloop het Nieuwsblad (6e), Parijs-Roubaix (12e) of de Giro Next Gen (7e in de openingstijdrit).

Volgende maand zal Roel van Sintmaartensdijk voor de eerste keer de kleuren van de Nederlandse ploeg verdedigen op het wereldkampioenschap voor beloften in Glasgow, in de disciplines tijdrijden (9 augustus) en wegrit (12 augustus).

Roel van Sintmaartensdijk: “Sinds mijn komst heb ik ongelofelijk veel mooie momenten beleefd met Intermarché-Circus-Wanty en Circus-ReUz-Technord. Ik denk aan de overwinningen van Gerben Thijssen met het World Team of mijn eigen zeges voor het Development Team. Ik heb met alle leden van de structuur een band opgebouwd en heb het echt naar mijn zin. Daarom ben ik enorm enthousiast over de kans om hier door te kunnen groeien. Vanaf de eerste dagen heb ik veel vertrouwen en kansen gekregen om aan de zijde van de profs ervaring op te doen in trainingskampen, performance activiteiten en tijdens de wedstrijden. Onze ondersteuning blijft op alle niveaus hetzelfde. Aike Visbeek, Kévin Van Melsen en mijn trainer Christophe Prémont hebben een programma op maat samengesteld. Zo ben ik bijvoorbeeld mijn seizoen in de Volta ao Algarve begonnen aan de zijde van renners als Rui Costa, van wie ik veel geleerd heb, om meteen daarna mijn eerste wedstrijd bij de beloften te winnen.”

De komende jaren wil ik zo vaak mogelijk aan het succes van ons team bijdragen en steeds blijven leren. Stap voor stap krijg ik de kans om nieuwe dingen te ontdekken, zoals nu momenteel in mijn eerste hoogtestage met acht ploeggenoten van het World Team. Eind deze maand neem ik deel aan de Sazka Tour om daarna in optimale omstandigheden aan de start van de tijdrit en wegrit van het Wereldkampioenschap voor beloften in Glasgow te verschijnen.”

Aike Visbeek (Performance Manager): “Roel van Sintmaartensdijk heeft vanaf de opstart in ons project geloofd. Ik ben verheugd dat we zijn vertrouwen met een profcontract kunnen belonen. Van in het begin van het seizoen hebben we opgemerkt dat hij dankzij ons voorbereidingsprogramma in de winter enorme stappen gezet had. Ervaren mannen als Rui Costa of Mike Teunissen waren onder de indruk van zijn prestaties in de Volta ao Algarve en meteen erna bevestigde hij met een overwinning in Brussel-Opwijk. Binnen het World Team heeft hij getoond dat hij een echte teamspeler is. Daarnaast heeft hij in zijn rol als ploegkapitein bij Circus-ReUz-Technord zijn ploeggenoten naar schitterende resultaten gegidst. Ons doel is om zijn grote motor de komende jaren met een aantal World Tour wedstrijden te vergroten. Roel is in een breed waaier van wedstrijder ingezet worden. Hij zal vooral een rol in de klassiekers en in de sprinttrein vertolken. Op langere termijn zie ik hem tevens tot een belangrijk element in Grote Rondes uitgroeien.”

De progressie van Francesco Busatto en Roel van Sintmaartensdijk toont aan dat de planmatige aanpak van onze opleidingsstructuur werkt. Het is onze visie om onze jonge talenten de kans te bieden om ervaring op te doen en op hun eigen ritme door te groeien, met het volledige vertrouwen van de omkadering.”

Kévin Van Melsen (Sportdirecteur): “Roel van Sintmaartensdijk verdient deze overstap naar het World Team voor verschillende redenen. Hij is sterk aan het seizoen begonnen en is steeds progressie blijven maken. Hij heeft een reeks uitstekende persoonlijke resultaten behaald, maar speelt bij Circus-ReUz-Technord tevens een belangrijke rol als ploegkapitein. Hij maakt een prioriteit van de collectieve belangen en gidst onze jongste renners in het peloton. Bij de profs heeft hij getoond dat hij de capaciteiten heeft om zijn ploeggenoten tot diep in de finale te ondersteunen, bijvoorbeeld bij het positioneren van de sprinttrein. Ik blijf steeds dezelfde boodschap benadrukken: renners die zich steeds opnieuw voor het collectief inzetten, zijn binnen een World Team van onschatbare waarde.”

Bij Circus-ReUz-Technord zijn we erin geslaagd om met de steun van het World Team al verschillende talenten naar een hoger niveau te brengen. Dat is ons doel. Het overkoepelende plan dat we de voorbije winter met het performance team voor onze meest ervaren beloften Francesco Busatto en Roel van Sintmaartensdijk uitgetekend hebben, heeft gewerkt en zal een leidraad voor onze toekomstige talenten zijn.”

Gerelateerde artikels

Het Urbano-Vulsteke Cycling Team heeft zijn ploeg voor 2024 versterkt met belofte Joppe Heremans. Joppe wil zich vooral tonen in de koersen bergop. Joppe werd eerder dit jaar nog tweede op het provinciale kampioenschap voor beloften van Antwerpen. "Als alles hetzelfde was gebleven bij EFC...
In 2024 maakt Tom Vuylsteke de overstap naar de beloften.  Hij wisselt voor deze stap zijn tenue van Acrog-Tormans in, voor deze van het LRG Cycling Team. Tom kon al enkele keren dit seizoen het zegegebaar maken. "Ik ben blij om voor deze ploeg te kunnen gaan rijden. Ze hebben een knap...
Senne Willemen zal voor zijn laatste jaar als junior in 2024 uitkomen voor het KZLWC-Davo. Senne heeft voor zichzelf minstens één groot doel voorop gesteld. Senne: "Ik heb gekozen voor het KZLWC-Davo zodat ik meer groter wedstrijden kan rijden en meer kansen krijg. Ik mag tevreden...
Victor Van Dijck start in 2024 aan zijn eerste seizoen als belofte. Bij de overstap naar deze nieuwe categorie koos Victor voor een nieuwe ploeg. Hij zal de overstap maken bij het Hubo Remotive Cycling Team. Victor: "Ik kijk er naar uit om in 2024 voor het Hubo Remotive Cycling Team te rijden...
Het Stageco CT  kan voor het seizoen 2024 rekenen op Thibo Huion. De Nijlenaar komt als eerstejaars belofte het team versterken. "Ik kwam al vroeg in de zomer in contact met Stageco CT. De aantrekkingskracht die ik bij de ploeg had was overheersend tegenover de andere gesprekken die ik...
Rune Meyhui zal volgend seizoen in zijn laattse jaar als junior rijden voor het CQA CT. Rune wil volgend seizoen zich laten zien in de diverse klimwedstrijden en in het tijdrijden. Rune: “Ik ben super tevreden dat ik volgend jaar kan rijden voor het juniorenteam CQA. Er was vorig jaar al...