Robin Verschueren: "Vriendschap in koers is heel belangrijk"

Door Kurt Vermeerbergen op 2 Jan 2015 - 11:24
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Robin Verschueren maakt in het nieuwe jaar de overstap naar de beloften. Robin wil zich vooral geen druk opleggen en genieten van de wedstrijden.

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? De Beker van België in Bonheiden en Ster van Oost-Vlaanderen.

2. Vind je u seizoen geslaagd?  Ja toch redelijk. Ik heb veel geprobeerd en 38 van de 44 koersen uitgereden dus dat vind ik al goed.

3.  Voor welke ploeg heb je gekozen als belofte en waarom? Ik heb gekozen voor de sprinters Malderen. Het is een goede ploeg en een echte vriendengroep. Ik vind dat veel leuker dan alleen maar te komen om te koersen.

4.  Hoe gaan de voorbereidingen deze winter verlopen naar de opbouw van 2015 toe? Verwacht je een moeilijke overstap van junior naar belofte?  Ze zeggen veel ja, je gaat het heel moeilijk hebben bij de beloften. Ik heb daar helemaal geen schrik van. Ik train zo hard ik kan en rust op tijd zodat ik niet te ver ga.

5. Ben je bijgelovig? Zoja, wat zijn de kenmerken ervan? Neen, ik geloof in niks. Ik leef van dag tot dag en kijk wat er gebeurd.

6.  Wat doe je het liefst: rondes of klassiekers?  Allebei, ik doe alles graag. Maar rittenkoersen zoals 3-daagse of meerdere hou ik wel van. Kom je sterker uit en er hangt dan ook een sfeer tussen de ploeg, kom je veel beter overeen, je koerst met verstand en met de ploeg.

7.  Als je u zou moeten vergelijken met een bekende renner, welke zou je kiezen en waarom? Ik doe dat niet graag, elke renner is anders. Ik heb wel wel een idool, dat is Philippe Gilbert.

Gerelateerde artikels

Volgend jaar trekt Robin Verschueren naar Papillon - Rudyco Janatrans cycling team als tweedejaars belofte. "Ik heb gekozen voor deze ploeg omdat ik meer interclubs wil rijden. Ik word volgend jaar ook 2ejaars belofte en ga ook op hoger niveau  koersen.  Er zijn veel renners die...