Robbe Willemsens is één van de kanshebbers op de Belgische driekleur in Bredene

Door Kurt Vermeerbergen op 28 Dec 2022 - 09:01
Printvriendelijke versie

Robbe Willemsens is morgen één van de deelnemers op het Belgisch kampioenschap strandrace in de beloftencategorie in Bredene. Vorige weekend eindigde hij op een tweede plaats in Zeebrugge bij de beloften.

1.Twee seizoenen geleden deed je de overstap van Team Kempen naar het Van den Plas - HePa Cycling Team. Waarom de keuze voor hen?
Ik zat heel goed bij Team Kempen, maar bij de beloften waren er te weinig renners voor een wegprogramma te rijden. Deze ploeg is ook dicht bij huis met een hechte groep renners.

2. Je reed één dag voor Kerstmis je tweede strandrace ooit in Zeebrugge. Hoe verliep deze ?
Beter dan verwacht! Ik kwam juist terug van een pittige stage in Mallorca met Julian Siemons. Het was vooral de bedoeling om terug wat explosief te worden na lange duur te trainen.  Mijn start ging niet zo vlot, maar in de wedstrijd heb ik nog veel kunnen goedmaken.

3. Ben je nu na je tweede plaats één van de favorieten bij de beloften op het BK in Bredene donderdag? Wat verwacht je zelf?
Dat kan wel! Dat is natuurlijk wel moeilijk  te zeggen omdat elke wedstrijd anders loopt. Het is sinds Zeebrugge wel een doel om een goede uitslag te rijden. Ik heb hier geen specifieke trainingen voor gedaan, dus alles is mooi meegenomen.

4. Hoe ziet jouw voorbereiding er voor de rest uit richting het wegseizoen?
Ik probeer om nu nog wat wedstrijden te rijden om wat explosiviteit te trainen. Daarna nog even een stage in Spanje om er bij de eerste koersen direct te staan.

5. Eén van je grootste doelen in 2023 is het PK tijdrijden vertelde je op de ploegvoorstelling. Wat zijn je verwachtingen? 
Dat is toch een doel van dit wegseizoen. Ik hoop om te kunnen strijden voor de winst. Ik hoop dat ik mij goed ga kunnen voorbereiden om optimaal aan de start te staan.

6. Wat zijn je verdere doelen voor 2023?
Ik zou een wegseizoen willen rijden zonder blessures. Dan kan ik weten waar mijn potentieel ligt.

Gerelateerde artikels

Tweedejaars nieuweling Robbe Willemsens won in Rijkevorsel zijn allereerste wedstrijd sinds hij startte met wielrennen. Robbe dacht er zelfs aan om te stoppen met de sport maar zette toch door. "Ik heb heel de koers redelijk vanachter gereden en dan viel het stil dus ik dacht, nu is het de...
Robbe Willemsens won zondag in tropische omstandigheden de wedstrijd voor elite2 & beloften. In de sprint met Nils Muyshondt kon Robbe de bovenhand halen "Afgelopen zaterdag nam ik deel aan een wielerwedstrijd in Geel, maar het bleek geen topdag te zijn. Ik miste twee keer de kans om in...
Robbe Willemsens maakt in 2022 de overstap naar de beloften. Hij zal vanaf januari te zien zijn in de tenue van Van den Plas - HePa Cycling Team. Robbe is zowel actief op de weg als in het veld. Robbe: "Ik zat heel goed bij Team Kempen, maar bij de beloften zijn er te weinig renners voor een...