Roan Konings: "Volgend seizoen wil ik vooral ervaring opdoen"

Door Kurt Vermeerbergen op 21 Nov 2017 - 19:56
Printvriendelijke versie

Roan Konings was één van de smaakmakers bij de aspiranten 14 jaar in Nederland maar ook in België. De sympathieke Nederlander sloot zijn seizoen af met 21 overwinningen.

1. In Nederland ben je één van de succesvolste aspiranten 14-jaar. Ook in België behaalde je verschillende zeges. Kan je u even voorstellen voor de mensen die u nog niet echt kennen? Hoelang koers je al ? Vanwaar de microbe voor de fiets?....
Ik ben Roan Konings 14 jaar en ik kom uit Oudenbosch.  Ik zit in 3 havo en koers al sinds ik 7 jaar was. Ik ben gaan fietsen omdat mijn vader dat ook altijd gedaan heeft.

2. Hoe blik je terug op je seizoen 2017 in het algemeen?
Dit seizoen was mijn beste seizoen tot nu toe. Ik heb 21 overwinningen behaald, Nederlands kampioen geworden  en de overwinning tussen de nieuwelingen was één van de mooiste.

3. Je bent ook voor de tweede keer NL kampioen op de weg.  Hoe verliep deze wedstrijd als topfavoriet?
Er stond al best veel druk op mij omdat ik in het seizoen al veel overwinningen had behaald en bijna iedereen naar mij keek. Maar ik probeerde met de druk goed om te gaan om zo rustig in de wedstrijd te gaan. Ik had de wedstrijd goed onder controle en heb het in de sprint bergop afgemaakt.

4. Je nam als aspirant ook eenmalig deel aan een wedstrijd waar ook nieuwelingen in meereden en won deze. Hoe kijk je terug op deze prestatie? Put je hier extra moraal uit voor volgend seizoen?
Ik ging naar de wedstrijd toe met de gedachten dat ik niet zou winnen. Eenmaal in de wedstrijd ging het er hard aan toe. Tijdens de wedstrijd had ik ook nog niet verwacht dat ik zou winnen. Maar toen we de laatste ronde ingingen kreeg ik weer de kracht in mijn benen waardoor ik me goed kon positioneren voor de sprint. Voor de laatste bocht zat ik in 2e positie en net voor de laatste bocht ging ik binnendoor bij degene die voor mij zat en kwam toen al met een gaatje uit de bocht en hield het vol tot aan de finish.

5. In wat heb je dit seizoen het meeste progressie gemaakt?
Ik denk dat ik de meeste progressie gemaakt heb in de wat zwaardere koersen bijvoorbeeld de klimkoersen. Vorig jaar had ik er wat moeite mee, maar ik doe nu gelukkig mee voor de winst.

6.  Je bent in de winter ook terug te vinden in het veld. Vanwaar de liefde voor het veld? Heb je daar doelen in?
Ik doe het veld om de winter goed door te komen en  je fiets beter te beheersen en natuurlijk omdat ik het ook leuk vind. Mijn doelen voor dit crossseizoen is om gewoon wat ervaring op te doen en goed op het NK te zijn.

7. Hoe zien de voorbereidingen er verder uit naar seizoen 2018 toe?
Ik maak het crossseizoen af tot het NK en dan neem ik een periode rust om zo fris aan het wegseizoen te starten.

8. Op welke punten wil je volgend jaar progressie boeken?
Volgend seizoen wil ik vooral ervaring opdoen en misschien een keer een goeie uitslag in een klassieker of op het NK, maar het zal er veel anders uitzien dan het afgelopen wegseizoen.

9. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven?
Ik denk dat ik mezelf kan omschrijven als een afmaker bijvoorbeeld als we met een peloton of een klein groepje naar een steile, korte finish of een vlakke finish rijden om het in de sprint af te maken. Kasseien vind ik ook altijd leuk om overheen te rijden.

10.Heb je al bepaalde doelen voorop gesteld voor seizoen 2018?
Voor volgend seizoen heb ik nog niet echt doelen, want ik weet nog niet wat ik kan verwachten. Ik denk dat het belangrijkste is om gewoon ervaring op te doen om het seizoen daarna goede uitslagen te rijden.
 

Gerelateerde artikels

Afgelopen zondag was er een wedstrijd voor nieuwelingen in het Nederlandse Woerden. De Nederlander Roan Konings van het Zannata Galloo Team kon er zijn 4e zege van het seizoen behalen in de spurt. "Het rondje was op een industrieterrein, dus er was redelijk wat wind. Tijdens de wedstrijd...
De Nederlander Roan Konings behaalde in de eerste rit van de West-Vlaanderen Cycling Tour een knappe 2e plaats in de massaspurt. Toms Ustups (Letland) won de sprint. Thomas Szkandera (Isorex) vervolledigde het podium. "We stonden met veel man aan de start en de snelheid lag hoog, dus het was...
Gisteren was er heel de dag wielerplezier in Brecht. Op de middag werd het startschot gegeven voor de eerste aspirantenwedstrijd. Bij de 12-jarige aspiranten zagen we een ijzersterke Aaron Dockx aan het werk. Hij vertrok al vroeg in de wedstrijd alleen en hield stand. Tijdens de wedstrijd van de...
De Nederlander Roan Konings van het Zannata Galloo Team won gisteren de sprint in Meer. "In het begin werd er rustig aan gereden. Maar naarmate de koers vorderde kwam het op gang en kwamen er meer aanvallen. Ik zelf probeerde ook een paar keer mee te springen of zelf te demareren. Maar jammer...
Roan Konings verscheen gisteren aan de start in het Nederlandse Raamsdonksveer voor een koers over 40km. De nieuweling behaalde er zijn 6e zege van het seizoen. "Na ongeveer 3 kilometer trok in in de aanval en kreeg ik 1renner mee. We reden een goed tempo en daardoor hadden we het peloton al...
De jaarlijkse Memorial Marcel Janssens op 1 mei te Hoboken werd gewonnen door Roan Konings in een massaspurt.  Hij kreeg op het podium gezelschap van de nummers 2 en 3, Bjarne Hemme en  Thomas Szkandera. "Voor de koers begonnen was, had ik al in mijn hoofd dat het wel eens een...