Quinten Vandermeer : "Mijn sterke punten nog verbeteren"

Door Kurt Vermeerbergen op 27 Nov 2018 - 20:03
Printvriendelijke versie

Quinten Vandermeer won als eerstejaars junior afgelopen seizoen Omloop Het Nieuwsblad.  We blikken met de sympathieke Limburger even terug op 2018 en kijken vooruit naar seizoen 2019, waar hij de kleuren zal verdedigen van het Zannata Galloo Cycling Team Menen.

1. Welk waren de hoogtepunten van het wegseizoen 2018? Tevreden over het seizoen of zat er meer in?
Het hoogtepunt van dit seizoen is zonder twijfel mijn overwinning in Omloop Het Nieuwsblad, waar ik na een actieve koers van meer dan 120km de massaspurt nog naar mijn hand kon zetten. Over het algemeen ben ik heel tevreden over mijn eerste seizoen als junior met 4 overwinningen op de weg, een provinciale titel op de piste en nog veel andere ereplaatsen.

2.  Je werd in de zomer provinciaal kampioen op de piste. Ga je in de winter eveneens wat op de piste rijden? Of waarom niet ?
Mijn overwinning op de piste in de zomer was toch iets helemaal anders dan in de winter op een binnenpiste rijden. Deze wedstrijd op een buitenpiste en met wegfietsen heeft meer weg van een wegcriterium dan een echte pistewedstrijd.

3. Hoe zien de voorbereidingen eruit naar het wegseizoen 2019?
Ik ga me vooral voorbereiden door trainingen op de weg te doen, zolang het weer dit toelaat. Crosstrainingen horen er ook bij, om niet al heel de winter alleen op de wegfiets te zitten en ook zeker als het kouder gaat worden.

4.  Ga je vaak trainen met je broer Laurens of/en vraag je hem soms wat raad?
Als het mogelijk is gaan we samen trainen, maar door zijn schommelende lesuren is dit niet altijd gemakkelijk. Hij geeft mij veel raad op trainings- en koersvlak.

5.  Op welke punten hoop je volgend jaar vooruitgang te maken op de weg?
Ik hoop vooral om nog beter te worden in mijn sterke punten van dit jaar, nl. sprinten en kasseien. Het zou ook mooi zijn om terug wat te verbeteren in tijdrijden. Deze discipline heeft me ooit goed gelegen, maar hier heb ik toen niet genoeg aandacht aan besteed.

6. Welke doelen heb je voorop gesteld voor seizoen 2019? Gaat de Omloop Het Nieuwsblad een groot doel worden ?
Een constant seizoen zoals dit jaar zou ik het liefst willen. Ik kijk vooral uit naar de voorjaarskoersen zoals Nokere, Moerkerke en De Ster van Zuid-Limburg en dan in de zomervakantie heb ik terug voldoende tijd om goed te trainen dus dan wil ik opnieuw top zijn.

7. Zijn er renners waar je naar opkijkt of van wie je wat probeert op te steken ?
Ik kijk niet echt op naar één bepaalde renner, maar ik probeer vooral iets op te steken van renners in het profpeloton die het zelfde type renner als mij zijn.

8. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven?
Klassiek renner, spurter en puncher in deze onderdelen kom ik het best tot mijn recht.

De snelle vragen
Lievelingskleur : Groen
Favoriete muziek : Geen voorkeur voor een bepaalt genre
Favoriete film: Fast & Furious, Rocky, Rambo
Andere hobby's: Vissen
Lievelingseten : Pizza (Pizzahut)
Ochtend- of avondmens : Avond
Film of boek : Film
Brunette of blondine : Brunette
Pizza of frieten : Pizza
Citytrip of relaxvakantie : Relaxvakantie
Sprint winnen van een klein groepje of alleen binnenkomen : Alleen binnenkomen
Bergop of bergaf : Bergaf
Koud of warm : Warm
Tijdrit of een lange rit : Lange rit
Ik hoop een selectie van de ploeg in de wacht te slepen voor ….. Moerkerke- Damme
Mooiste overwinning ooit: Omloop Het Nieuwsblad
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: Bart Wellens
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je?  Overwinning in een voorjaarskoers

Gerelateerde artikels

Quinten Vandermeer start zaterdag in Nokere Koerse waar hij de kleuren verdedigt van het Davo CT. Vragen: Wat verwacht je van de wedstrijd voor jezelf?  Wanneer tevreden? Wie zijn de kanshebbers of welke ploegen? "Ik verwacht een zware wedstrijd door het sterke deelnemersveld en het...
Quinten Vandermeer trekt volgend seizoen de tenue aan van het Zannata Galloo Cycling Team Menen als tweedejaars junior. "Door de overname van Davo door het United cycling team zijn er veel roddels ontstaan die mij twijfels gaven. Het vertrek van de ploegleider, verzorger en mecanicien...
De enige wedstrijd voor junioren dit weekend was vandaag in het Oost-Vlaamse Sint-Gillis-Waas. De wedstrijd werd gewonnen door de Fransman Nathan Vandepitte. Quinten Vandermeer eindigde tweede maar er had misschien wel een zege ingezeten. "We stonden met 130 renners aan de start, mede...
Quinten Vandermeer won in het Antwerpse Kontich-Waarloos de massaspurt. Het is voor de Limburgs kampioen zijn 5e zege van het seizoen. "Vroeg in de koers was er een zware valpartij, waardoor het peloton scheurde en een kopgroep van 18 ontstond. Er stonden veel renners van Mechelen en...
In het Limburgse Dilsen werd de wedstrijd bij de nieuwelingen gewonnen door Quinten Vandermeer. "Vandaag een bewogen koers gehad. Constant waren er aanvallen en zelf ook geprobeerd weg te rijden. Door de felle wind waaide iedereen altijd terug het peloton in en zo draaide het dan ook uit op...
Quinten Vandermeer behaalde zijn 4e zege van het seizoen in het Oost-Vlaamse Beveren-Waas. In de spurt met een klein groepje was de eerstejaars junior de snelste. "Er stonden 73 renners aan de start voor 17 ronden van 5,5km. Al dadelijk was er twee man weg en daarachter nog eens drie man....