Quinten Van Kerckhove draagt de zege in Stekene op aan overleden opa

Door Kurt Vermeerbergen op 9 Jun 2018 - 20:47
Printvriendelijke versie

Met 45 nieuwelingen werd er gestart in Stekene. Na enkele pogingen kon Quinten Van Kerckhove er in zijn eentje vandoor gaan en zo de eerste zege van het seizoen op zijn palmares zetten.

"Vanaf de eerste ronde werd er goed doorgereden en dacht ik, ik vertrek en eens zien wat ze doen ... Zo ben ik een ronde alleen weggebleven en dan teruggepakt. Hierna waren er nog een paar aanvallen maar ik hield me iets rustiger. De 4e ronde eens weggeweest met Lucas Rogiers ( ploeggenoot) maar ze lieten ons niet rijden.  Er rijdt uiteindelijk een groepje weg en we lieten ze een beetje "spelen". Hierop vertrokken mijn ploeggenoten Lucas en Rowdy Reunis achter de 4 en kon ik me zo in een denkbeeldige zetel nestelen in het peloton. De moment wanneer het peloton en die groep terugkwamen viel het stil. Lucas kwam 2 ronden ervoor naar mij en zei tegen mij als het stil valt is het de moment. Dus toen het samenkwam dacht ik, dit is de moment en probeerde ik op 30 km van de meet weg te springen. Ik kreeg direct een mooi gat en na 1 ronde had ik 35 seconden. Achter 2 ronden had ik mijn voorsprong uitgebreid na 47 seconden en zo verder opgebouwd naar uiteindelijk 1min 14. Door het uitstekende afstoppingswerk in het peloton van mijn ploeggenoten kon ik deze overwinning pakken. Ik zou graag mijn trainer willen bedanken en de supporters die kwamen supporteren. Ik zou ook graag deze overwinning willen opdragen aan mijn overleden opa."

Gerelateerde artikels

Quinten Van Kerckhove ( Van Moer Logistics Cycling Team) start binnenkort als eerstejaars junior aan zijn seizoen. Naar 2018 kijkt hij terug met gemengde gevoelens. 1. Wanneer ben je gestart met het wielrennen en hoe met de sport in contact gekomen? Door mijn opa waar ik af en toe al eens...