Quinten Dalving: "De puntenkoers is op mijn lijf geschreven"

Door Kurt Vermeerbergen op 3 Nov 2016 - 20:04
Printvriendelijke versie

Quinten Dalving heeft al bewezen dat hij zowel zijn mannetje kan staan op de weg als op de piste. De laatste pistemeeting in Apeldoorn won de aspirant 14 jaar glansrijk. Cyclingsite.be maakt even kennis met de snelheidsduivel.

1. Hoe ben je bij het wielrennen terecht gekomen?  Mijn papa is wielrenner geweest en hij keek altijd naar de koers op tv. Zo is de interesse gekomen om het zelf ook eens te proberen.

2.  Wat waren voor jouw persoonlijk de hoogtepunten van afgelopen  seizoen? De 3 truien op de piste : Vlaams, AVS en Belgisch. Maar ook voor de tweede keer provinciaal kampioen tijdrijden worden en de gele trui in Denemarken die ik won tijdens de eerste rit en overhandigd kreeg van de wereldkampioen bij de beloften.

3.  Wat was het dieptepunt van het seizoen voor je? In juni waren mijn bloedwaarden slecht zodat ik de fiets aan de kant moest zetten. Hierdoor heb ik weeral het provinciaal kampioenschap op de piste gemist. Vorig jaar door een polsbreuk.

4.  Hoe combineer je de piste met de weg? Moeilijk? Begin september stop ik op de weg en rust ik tot aan de pistetrainingen die half oktober starten. Na het pisteseizoen gaat de fiets weer enkele weken aan de kant om dan in maart terug op de wegfiets te kruipen. Er zijn in België maar een 7-tal pistemeetings dus dat is gemakkelijk te combineren.

5.  Afgelopen pisteseizoen ging je o.a. aan de haal met de trui van Belgisch kampioen. Wat zijn nu je doelen voor het pisteseizoen? Wedstrijd per wedstrijd bekijken. Ik kan alleen maar mijn best doen zoals iedereen. De andere renners zijn ook sterk, een kampioenschap is afwachten wie die dag het sterkste is en op de piste ook vaak de slimste is.

6.  Welke onderdelen op de piste genieten je voorkeur en waarom? Zonder twijfel de puntenkoers. Momenteel alle puntenkoersen die ik heb gereden vorig jaar gewonnen. Ik recupereer snel en mijn uithouding is ook wel OK.

7. Vind je zelf dat je door je piste ervaring een betere renner op de weg bent geworden? Zo ja, op welk vlak? Ik vind van wel. Door de piste zijn we gewoon om veel interval te rijden en de snelheid omhoog te trekken.

8. Moest je kiezen tussen de weg of piste, welke discipline zou je kiezen? Piste

9. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Een allround renner.

10. Spurt of solo? Waarom? Spurt, ik vind dat meer een uitdaging. Dan is het tot op het einde een spannende wedstrijd.

11. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten?  Redelijk goed, hoe meer kilometers hoe beter voor mij. De voorbije kampioenschappen vond ik de tijdrit geen echte tijdrit. Ik kijk dus uit naar de komende tijdritten die toch rond de 10 km zijn. In Duitsland was ik 2 jaar geleden zo 7d van de meer dan 100 renners.

12.Ben je bijgelovig? Zo ja, op welke manier? Niet echt, ik hou wel voor elke wedstrijd hetzelfde ritueel qua eten, opwarmen en dergelijke.

13. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom? Klimmen in tropische temperatuur! Ik kan niet tegen de koude, een beetje verwend door de piste en klimmen omdat dat mij wel ligt.

De snelle vragen
Lievelingskleur : rood
Favoriete muziek : dance
Favoriete film : The fast and the furious
Lievelingseten : spaghetti
Ochtend- of avondmens : avond
Film of boek : film
Brunette of blondine : allebei
Pizza of frieten : pizza
Citytrip of relaxvakantie : relax
Sprint winnen van een klein groepje of allen binnenkomen : sprint winnen
Bergop of bergaf : bergop
Koud of warm : warm
Tijdrit of een lange rit : allebei
Mooiste overwinning ooit: Belgisch kampioen op de piste omdat het spannend was tot de laatste sprint
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken:  Jasper De Buyst
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je? Provinciaal kampioen op de weg
 

Gerelateerde artikels

De 14-jarige aspirant Quinten Dalving won afgelopen zondag zijn 5e wedstrijd van het seizoen in Esplechi. Quinten won met 4 minuten voorsprong op de nummer 2. "Zondag het verre Esplechin opgezocht. We zijn maar met 9 renners aan de start. Ik ken Valentin Duhot van op de piste en weet dat hij...
Belgisch kampioen Quinten Dalving heeft zijn pisteseizoen in Apeldoorn op uitstekende wijze geopend. Quinten wint 3 van de 4 onderdelen. "We staan wat zenuwachtig aan de start. Ouders mogen niet bij de renners, dus moeten we alles alleen doen. 15 minuten voor de start mogen we pas een...
In Mechelen waren zondag de aspiranten present met onder hen enkele Belgische kampioenen. De wedstrijden werden gewonnen door Yoran Van Gucht, Quinten Dalving en Liam Goos. Foto's: https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/albums/72157673181427356
Zoals we enkele weken geleden al meldde zullen we het pisteseizoen ook proberen te volgen een beetje op onze site. Quinten Dalving is één van de pistiers, welke we op de voet zullen volgen. De sympathieke aspirant 14 jaar werd vandaag 2e op de eerste manche van de AVS meeting in Gent. "Eerste...
Quinten Dalving bewees gisteren tijdens de laatste AVS manche dat hij klaar is voor het BK volgende week. Quinten won de omnium van de dag en werd 2e in het algemene klassement. "Het eindklassement kan ik niet meer winnen omdat Noah 21 punten voor staat. Een week voor het Bk is het vooral...
35 nieuwelingen verzamelde zich in het Limburgse Herk-De-Stad. De wedstrijd eindigde in een sprint. Deze werd gewonnen door Quinten Dalving. Het is voor Quinten zijn tweede zege van het seizoen. "Na de darmproblemen die al maanden aanhouden en de val van vorige week was het vandaag de...