Proximus – Cyclis – Alphamotorhomes UCI Continental Ladies team is klaar voor veldritseizoen 2023/2024

Door Kurt Vermeerbergen op 5 Oct 2023 - 13:02
Printvriendelijke versie

Ondertussen is het dames veldritteam van manager Eddy Van Bunder reeds verschillende jaren een vaste waarde in het dames veldrijden. Het veldritseizoen 2023/2024 kende met enkele lokale cyclocrossen in binnen en buitenland reeds een prille start maar vanaf zondag 8 oktober gaat het pas echt los met de eerste tv cross te Beringen. En daar is het volgens de teammanager om te doen. Zoveel mogelijk in beeld rijden en zo het team de beoogde sportieve aandacht te bezorgen. Maar ook en vooral de return van de publicitaire exposure is in deze sport dan ook van levensbelang. 

Mede daarvoor trok Eddy Van Bunder met Cyclis Bike Lease een nieuwe sponsor aan die zich dan ook perfect in de toekomstige filosofie van het team kan vinden. Het sinds nu genaamde Proximus – Cyclis – Alphamotorhomes Ladies team komt in de toekomst opnieuw met een UCI statuut in competitie. Dit echter niet alleen in het veld maar ook in de wegcompetitie van seizoen 2024 en dat is dan natuurlijk weer een garantie tot deelname in de hoogst aangeschreven nationale- internationale- en World Tour wedstrijden. 

Met andere woorden de opvallende paarse brigade zoals het Proximus – Cyclis – Alphamotorhomes Ladies team stijlvol voor de dag komt zal 12 maanden lang op pad zijn om in beeld te rijden en hopelijk ook prijzen te gaan pakken. Om het toekomstige programma als vernieuwd team in te zetten zal er dus eerst in het veld gestart worden. Hierbij wordt er op in totaal acht dames veldrijdsters gerekend. De veldritkern wordt dan ook gevormd door gewezen Belgisch kampioene Loes Sels, Jinse Peeters, Chloé Van Den Eede, Tessa Zwaenepoel, Kiona Crabbé, Meg De Bruyne, Adèle Hurteloup en Femke Gort.

Info: www.proximus-cyclis-alphamotorhomes.be