Provinciale school PTS Boom schenkt tafel “Vive Le Vélo” aan Boonen & Friends Charity Cyclocross te Mol

Door Kurt Vermeerbergen op 28 Nov 2013 - 16:02
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Nu zaterdag 30 november kunnen wielerliefhebbers een unieke tafel aankopen. De designtafel werd in kader van Vive Le Vélo gemaakt door leerlingen houtbewerking van PTS Boom. De provinciale school schenkt nu de tafel aan de Boonen & Friends Charity Cyclocross. Die zal de tafel, gesigneerd door alle aanwezige renners, veilen ten voordele Move to improve, een ondersteunigsfonds van kinderen met neuromotorische problemen.

De zesdejaars houttechnieken van PTS Boom hebben in het schooljaar 2011-2012 een unieke tafel ontworpen voor een wedstrijd van het zomerprogramma “Vive le Vélo”.  Het ontwerpen en maken van de tafel kaderde in de lessen stijlleer, CNC-technieken en praktijk.  De houtsoorten zijn eik, notelaar en robinia.  Het hout is afkomstig uit de provinciale parken.

Alhoewel de leerlingen van PTS Boom de wedstrijd niet wonnen, is het prachtige resultaat de entourage rond Tom Boonen niet ontgaan.  Over de vraag of PTS zijn mooie tafel wilde schenken aan de benefietwedstrijd ten voordele van “Move To Improve” moest niet lang worden nagedacht.   De tafel werd deze week overgedragen aan een zichtbaar tevreden Tom Boonen en Wilfried Peeters.  

Deelnemende renners zoals Tom Boonen, Jan Bakelants, Thomas De Gendt en Zdenek Stybar zullen hun handtekening op de tafel plaatsen zodat het een uniek stuk wordt voor verzamelaars. De tafel wordt zaterdag 30 november geveild in het Provinciaal recreatiedomein Zilvermeer in Mol. De opbrengst gaat naar “Move To Improve”. Dit is een ondersteuningsfonds voor kinderen met neuromotorische problemen.  Het geld van de veiling wordt vooral gebruikt voor de aankoop van dure medische toestellen.

Gerelateerde artikels

Ex-veldrijder Zdenek Stybar heeft net als vorig jaar de liefdadigheidscross Boonen & Friends gewonnen op het Zilvermeer in Mol . Stybar moest met een minuut achterstand beginnen aan de wedstrijd. In de laatste ronde kon hij ex-mountainbiker Maarten Wynants voorbij rijden. Pieter Vanspeybrouck...
Arne Daelmans bewees gisteren op het Zilvermeer in Mol dat hij het nog steeds in zich heeft. Arne won de kampioenencross tijdens Boonen & Friends. De ex-profs kregen het gezelschap van enkele BV's zoals Jeroen Meus. Meer foto's: http://www.flickr.com/photos/cyclingsite/sets/72157638240174986...