Preview Scheldeprijs - Danny Van Poppel "profiteren van onze goede flow"

Door Kurt Vermeerbergen op 6 Apr 2021 - 15:12
Printvriendelijke versie

Voor deze 109e editie van de Scheldeprijs (1.Pro, 07/04) hebben de organisatoren beslist om het parcours te hertekenen. Door de pandemie werden de organisatoren er vorig jaar toe aangezet om het parcours in te perken tot tien rondjes op een plaatselijk circuit in en rond aankomstplaats Schoten. Zo kwam er al snel een einde aan hun in 2018 pas vernieuwde parcours. Toen vertrokken de renners vanop het Nederlandse schiereiland Terneuzen, over Zuid-Beveland om dan koers te zetten naar het Antwerpse.

Dit keer starten de renners wel opnieuw in Terneuzen, waar ze dit keer door de zes kilometer lange Westerscheldetunnel naar Borsele (Zeeland) fietsen. De Veerse Gatdam en de Deltaweg naar Goes, waar het altijd opletten was voor waaiers, laten we deze keer links liggen. Na 72 kilometer maken we via de haven van Antwerpen de oversteek naar België. Iets verder volgt dan de eerste passage aan de finish en daarna haspelen de renners drie rondjes af op het plaatselijke parcours in en rond Schoten. De oudste der Vlaamse koersen heeft nu ook een kasseistrook opgenomen in het parcours. De Broekstraat, 1,7 kilometer lang, wordt in totaal vier keer aangedaan. Na 194 vlakke kilometers ligt de aankomst traditioneel op de Churchilllaan. Na de valpartijen van vorige edities hebben de organisatoren alles in het werk gesteld om het slot van de wedstrijd extra te beveiligen.

Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux verschijnt in Zeeland aan de start met zeven krachtpatsers die deze eendagskoers allemaal al minstens één keer in de benen hebben. Nederlander Danny Van Poppel werd al een keer derde in 2014. Dat hij in hoogvorm verkeert, weten we sinds zijn uitstekende Ronde van Vlaanderen, waarin hij zestiende werd. Danny krijgt de steun van zijn broer Boy Van Poppel, zijn makkers Wesley Kreder en Taco Van der Hoorn, maar ook van Italiaanse snelle man Riccardo Minali, Duitser Jonas Koch en tot slot van onze Belg Pieter Vanspeybrouck. Hilaire Van der Schueren en Steven De Neef nemen woensdag plaats in de volgwagen.

Danny Van Poppel: "Ik kom graag naar deze wedstrijd. De Scheldeprijs is traditioneel voer voor de sprinters maar is sinds de parcourswijzigingen toch echt uitgegroeid tot een volwaardige Belgische klassieker. De start in het door de wind geteisterde Zeeland gaat ongetwijfeld waaiers opleveren. Daarom betwijfel ik dat we een massasprint zullen krijgen. Oplettendheid en een goede positionering worden cruciaal. We hebben ons al een paar weken lang kunnen testen in zo’n omstandigheden en ik moet zeggen dat het hele team altijd prachtig werk leverde. We voelen echt dat we samen groeien, de automatismen zijn nu duidelijk zichtbaar. Zoals ik het nu aanvoel, zijn mijn benen goed gerecupereerd na de Ronde. Ik voel zelfs dat ik minder moe ben dan na Gent-Wevelgem. Onze ploeg zal sterk zijn, we zijn goed gestoffeerd voor dit type koersen. Nu is het aan ons om voordeel te halen uit onze goede flow en voluit te gaan voor een goed resultaat! "

De selectie :
Jonas Koch
Wesley Kreder
Riccardo Minali
Taco Van der Hoorn
Boy Van Poppel
Danny Van Poppel
Pieter Vanspeybrouck

Foto: Cycling Media Agency