Pistier Jonas Rickaert: Vol voor de overwinning gaan

Door Kurt Vermeerbergen op 11 Nov 2013 - 19:47
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

1. Hoe blik je terug op je vorig pisteseizoen? De winter is uitstekend verlopen met een podiumplaats in de UIV cup van Amsterdam, 2e in de UIV cup van Gent en de overwinning in de UIV cup van Berlijn. Dit alles aan de zijde van Otto Vergaerde. Ik werd ook nog 2e op het BK omnium wat ik niet had verwacht als 1ste jaar belofte. Dus als ik mijn pisteseizoen bekijk is dit niet zo slecht.

2. Hoe was je wegseizoen? Beschouw je u wegseizoen als een voorbereiding op de piste? Mijn wegseizoen is zeker niet makkelijk geweest als 1ste jaar belofte. Maar het was testen hoe de combinatie weg – piste ging verlopen, wat positief is uitgedraaid. Met een paar top 10 plaatsen ( 2 bij de profs) kan ik hier niet klagen. Volgend jaar krijg ik de kans bij Topsport Vlaanderen – Baloise om mij te bewijzen, vooral op de piste maar we krijgen ook een wegprogramma. Dit alles in voorbereiding voor de Olympische spelen van 2016 in Rio, waar ik uiteraard wil aan deelnemen! Er moet veel gewerkt worden om daar te staan en om daar te presteren maar doordat ik een profcontract heb en dan ook wegwedstrijden mag rijden bij de profs zou mijn ‘moteur’ moeten groeien en kan ik alles uitspelen op de piste! Dus kort samengevat: de weg is een voorbereiding op de piste!

3. Hoe bereid je u voor op de piste? Er zijn wekelijks stages op de piste met de nationale ploeg. We doen ook soms wegstages in het buitenland (nu onder andere met het BOIC van 10-17/11 in Lanzarote) sommige zoals (Kenny en Jasper ) pikken een 6daagse mee als voorbereiding op een wereldbeker. We zijn dus vooral bezig op de piste!

4. Welke disciplines op de piste zijn u favorieten en waarom? Het hoofddoel is natuurlijk de ploegenachtervolging, als je daar bij zit dan rij je ook andere onderdelen. Wat voor mij meestal (altijd) de Individuele achtervolging is. Ik doet dat graag en wil er mij echt in specialiseren. Het is zwaar en is ‘maar’ 4km, maar je kan en moet er zo diep bij gaan dat je eigenlijk na een achtervolging niet meer weet waar je bent of staat.

5. Je rijdt ook de toekomst6daagse van 19 tot 24 november. Wat zijn je verwachtingen? Ik rij opnieuw dit jaar de toekomst6daagse in Gent en dit jaar ook weer aan de zijde van Otto Vergaerde. Vorig jaar waren we 2e dus willen we dit jaar zeker opnieuw overdoen ! Maar wat nog beter zou zijn , is die overwinning pakken voor eigen volk. We gaan op wegstage tot de 17e , dus de aanpassing zal snel moeten gebeuren en de recuperatie ook. Dit moet lukken dus we gaan vol voor die overwinning! Zodat we dan volgend jaar misschien wel bij de profs mogen van start gaan ;) ;)

6. Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen? Titels?..... Mijn verwachtingen..  Aan titels had ik niet meteen gedacht , het niveau ligt zo hoog dat ik als 1ste jaar nog niet echt die grote molen kan ronddraaien ! Maar ik moet nog groeien en daardoor krijgen we de kans bij Topsport Vlaanderen-Baloise om door wegwedstrijden te rijden bij de profs, uit te groeien tot een echt renner en waardoor we zo toch beter kunnen presteren op de piste. En hogere verwachtingen kunnen leggen dus voor dit jaar is het gewoon groeien en altijd maar beter tijden rijden. Mezelf altijd verbazen van wat ik echt kan. Dat is mijn doel dit jaar.

Gerelateerde artikels

De derde rit van de ronde van Vlaams-Brabant werd gewonnen solo door Jonas Rickaert. Jonas kon in de laatste ronde zijn metgezel Nicolas Cleppe nog achter zich laten en finishte met 20 seconden voorsprong. "Iets voor halfweg wedstrijd rijden er 12 renners weg met ploegmaat Jasper...
Onze Belgische pisteploeg neemt momenteel deel aan de  Le tour de Gironde in Frankrijk. Niels Vanderaerden bezorgde ons volgend verslag vanuit Frankrijk. Gisteren zijn Kenny De Ketele, Jonas Rickaert,Otto Vergaerde, Niels Vanderaerden, Matthias van Beethoven en Lindsay Bob De Vylder 5de...