Piotr Havik, Arjen Livyns en Bas Tietema zijn de drie eerste renners van BEAT Cycling Club

Door Kurt Vermeerbergen op 14 Nov 2017 - 19:06
Printvriendelijke versie

Piotr Havik (NED), Arjen Livyns (BEL) en Bas Tietema (NED) gaan onderdeel uitmaken van de wegploeg van BEAT Cycling Club. De nieuwe UCI continentale wegploeg - die deel uitmaakt van de clubstructuur van BEAT Cycling Club - begint vorm aan te nemen.

“Al voor de officiële aankondiging van de wegploeg op 25 oktober, waren we op zoek naar renners die voldoen aan de eisen die we hadden gesteld: renners met sportieve ambities, die passen bij de club én een interessant verhaal te vertellen hebben”, aldus medeoprichter Geert Broekhuizen. “Hierbij is gebruik gemaakt van de leden van de club om hierin mee te denken en renners aan te dragen die volgens hen bij de club passen. Piotr, Arjen en Bas kwamen vaak terug tussen de suggesties."
 
Coach Egon van Kessel is enthousiast om met de renners aan de slag te gaan: “Met Arjen, Piotr en Bas hebben we drie talentvolle renners binnengehaald. Arjen heeft afgelopen jaar veel indruk gemaakt met zijn overwinning in de Belgische Topcompetitie. Dit is een hele bijzondere prestatie en het toont aan dat Arjen een renner met capaciteiten is. Zowel Bas als Piotr zijn grote talenten, die beiden al vaak genoeg aangetoond hebben over een grote dosis talent te beschikken. Ik ben als coach blij dat ik met dit potentieel aan de slag mag gaan en ik kijk ernaar uit om komend jaar met deze renners de weg op te gaan en ze nog beter te gaan maken.”
 
Piotr Havik
Piotr Havik (23) is al sinds begin 2017 verbonden als ambassadeur en clubrenner van BEAT Cycling Club, die hem het podium gaf om na een veelbelovende carrièrestart bij belofteploegen een doorstart te maken na een moeilijk jaar in 2016. Dit mondde uit in een tweede plaats in het eindklassement in de Topcompetitie en winst van de Wattmeister-titel, waardoor Havik een stage heeft kunnen afdwingen bij WorldTour-formatie Team Katusha-Alpecin.
 
Piotr Havik heeft ontzettend veel zin om komend seizoen in dienst te blijven van BEAT: "Het wordt een mooie uitdaging om de club de belevingen van het wegteam van dichtbij te laten ervaren. Wat ontzettend gaaf is, is dat ik vorig jaar vanaf het eerste begin bij BEAT Cycling Club betrokken was. Dat we nu na een jaar een hele ploeg gaan opbouwen, dat ik daar onderdeel van uit mag maken en ook daar aan de wieg sta, vind ik ontzettend leuk. Ik zie daar ook mijn uitdagingen in, om zowel op sportief vlak samen met het team successen te behalen en mijzelf verder te ontwikkelen!”
 
Arjen Livyns
Arjen Livyns (23) maakte afgelopen seizoen deel uit van de Belgische formatie Pauwels sauzen – Vastgoedservice en heeft de afgelopen maanden stage gelopen bij het pro-continentale Vérandas Willems-Crelan. Hij reed naar podiumplaatsen in Grand Prix Criquielion (2e) en de Antwerpse Havenpijl (3e). Daarnaast behaalde de renner een knappe 7e plaats in de Omloop Het Nieuwsblad voor beloften.
 
“Ik was op zoek naar een professioneel georganiseerde ploeg, met goede begeleiding en toekomstmogelijkheden. BEAT is een zeer professionele organisatie en heeft een vernieuwende, maar zeer solide structuur, waar ik volledig achter sta en waar ik graag mijn bijdrage aan wil leveren. Ik ben ervan overtuigd dat ik middels BEAT volgende stappen in mijn carrière kan maken."
 
Bas Tietema

Bas Tietema (22) kwam voorgaande jaren uit voor de BMC-opleidingsploeg en An Post Chain Reaction. Vorig jaar werd Tietema derde op het Nederlands kampioenschap tijdrijden voor beloften en wist de puntentrui in de Tour Alsace binnen te halen.
 
“Ik had de afgelopen tijd al veel gehoord over BEAT en hoe ze bezig waren met een nieuwe aanpak in de wielersport. Dat sprak mij enorm aan. Toen ik me verder verdiepte in de club viel me op dat er, ondanks dat het een jonge club betreft, de reeds aangetrokken staff zeer professioneel is en allemaal veel ervaring hebben in de wielersport. Ik heb veel vertrouwen in deze nieuwe ploeg. Met alle jonge gasten in deze ploeg kunnen we snel schakelen richting de BEAT-manier van werken en gaan we ons direct kunnen laten zien als het seizoen begint!”

Gerelateerde artikels

Met 129 elite zonder contract en beloften stonden ze aan de start te Zonderschot voor de Grote Prijs KWB Zonderschot. De renners moesten in totaal 20 ronden afleggen van 5,5 kilometer. De wedstrijd zelf was er één van de vele pogingen maar niemand geraakte weg. Met nog 6 ronden te rijden slaagden...
In Sint-Jozef verschenen 44 renners aan de start voor 13 ronden van 7 kilometer. Tot de 7 ronde was er weinig te beleven buiten enkele pogingen.  Uiteindelijk vormde zich vooraan een kopgroep met Wannes Heylen, Thomas Van Opstal, Dries Lehaen, Jasper De Proost, Lotar Bruyns, Milan Veltman,...
"Was een mooie omloop van een vijftal kilometer met daarin een klein heuveltje! Er stonden veel renners van Davo aan het vertrek met als voornaamste renner Milan Menten! Vanaf het beging probeerde ik de aanval te zoeken, maar alles kwam bijeen. Op een 7-tal rondes reed er een groep van 4 renners...
1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? Terug kijkend naar seizoen 2013 heb ik vooral een leuke tijd gehad met mijn team EFC-OPQS. Ik heb veel kansen van hun gekregen, waar ik hen zeer dankbaar voor ben. De meerdaagse Aosta was echt een prachtige ervaring. Natuurlijk ben ik ook...
Een 148-koppig peloton stond klaar om de laatste wedstrijd tellende voor de "GP Wim Ruelens" aan te vatten in Tielt-Winge. Dat het een zware wedstrijd ging worden was al van in de eerste ronde duidelijk. Het tempo lag verschroeiend hoog. In de 2e ronde ontstond er een kopgroep van 6. Zij werden...
Arjen Livyns zal vanaf 1 maart 2018 als neoprof uitkomen voor Veranda’s Willems – Crelan. De 23-jarige renner bereikte een overeenkomst met general manager Nick Nuyens. Livyns is geen onbekende voor het team. Van augustus tot oktober maakte hij als stagiair kennis met het profbestaan....