Pieter-jan de Lange: " Ik zal mij 100% inzetten op de piste maar de weg is mijn hoofddoel"

Door Kurt Vermeerbergen op 16 Nov 2016 - 20:11
Printvriendelijke versie

Pieter-jan de Lange maakt volgend jaar de overstap naar de junioren. Pieter-jan is tevens in de winter ook terug te vinden op de piste in Gent.

1. Hoe kijk je terug op je seizoen als tweedejaars nieuweling in het algemeen? Ik ben tevreden over mijn seizoen maar ik weet dat er meer inzat.

2. Je sloot u seizoen af met twee zeges. Zat er meer in? Ik denk dat er in een tweetal wedstrijden meer in zat moest ik wat meer gefocust zijn tijdens de wedstrijd en minder speels.

3. Wat was persoonlijk voor jezelf een dieptepunt afgelopen seizoen? PK tijdrijden, doordat ik de week ervoor ziek geworden ben en een 11ste plaats is zeker niet goed genoeg.

4. Je start ook opnieuw met het rijden op de piste deze winter. Hoe combineer je de piste met de weg? Moeilijk? Of gewoon puur voorbereiding ? Omdat ik in de Topsportschool zit is het gemakkelijk te combineren en ik zal mij 100% inzetten op de piste maar de weg is nog altijd mijn hoofddoel.

5. Hoe bereid je u verder voor op het wegseizoen? Door een goede winter door te maken op de piste en duurtrainingen / krachtoefeningen.

6. Welke onderdelen op de piste genieten je voorkeur en waarom? De individuele achtervolging omdat ik daar zeer diep kan gaan.

7.  Je zal tevens ook deelnemen aan het Belgisch kampioenschap op de piste. Wanneer tevreden? Als ik een constante uitslagen rij.

8.  Vind je zelf dat je door je piste ervaring een betere renner op de weg bent geworden? Zo ja, op welk vlak? Ja , op alle vlakken , zowel in tijdrijden als mijn explosiviteit.

9.  Hoe staat het je tijdritcapaciteiten? Tevreden erover? Ja tevreden maar het kan altijd beter

10.  Een spurt of solo over de eindmeet komen? Waarom? Solo , al mijn overwinningen zijn solo en massasprints zijn niet mijn sterke punt.

11. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Klimmer/ tijdrijder

12. Op welk vlak wil je volgend seizoen een stap voorwaarts zetten? Op alle vlakken , met een voorkeur voor rittenkoersen.

De snelle vragen
Lievelingskleur : Rood
Favoriete muziek : Electro House
Favoriete film : Southpaw
Andere hobby's: Muziek beluisteren
Lievelingseten : Frieten
Ochtend- of avondmens : Avond
Film of boek : Film
Brunette of blondine : Brunette
Pizza of frieten : Frieten
Citytrip of relaxvakantie : Avontuurlijke vakanties
Sprint winnen van een klein groepje of allen binnenkomen : Alleen binnenkomen
Bergop of bergaf : Bergop en bergaf
Koud of warm : Warm
Tijdrit of een lange rit : Tijdrit
Mooiste overwinning ooit: Sint Maria Lierde
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: Wiggens
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je? Nations cup rijden
 

Gerelateerde artikels

Pieter-jan de Lange gaat over als 1ste jaars belofte van het isorex CT naar het Alfasun Alfacool CT in 2019. "Alfasun Alfacool CT geeft mij een  mooie kansen om de grote stap van junior naar de beloften te maken. Ik kan op mijn gemak groeien en ik  voel me goed bij de visie en het...
Pieter-jan de Lange behaalde vandaag met een voorsprong van 24 seconden zijn allereerste zege in Lierde. De tweedejaars nieuweling is gestart met de sport als eerstejaars aspirant. "Het was een mooi maar pittig parcours en met zoveel nationaliteiten weet je niet wie je in het oog moet...
Na zijn zege vorige week was het voor Pieter-jan de Lange opnieuw bingo in Bazel-Kruibeke. "Het was jammer dat er maar een beperkt aantal deelnemers waren maar met 9 renners van Van Moer CT, wist ik dat ik zelf moest aanvallen en dat heb ik enkele keren gedaan. In de 3e laatste ronde was...