Pieter De Paepe wint in Zepperen

Door Glenn Hofkens op 12 Mar 2019 - 19:59
Printvriendelijke versie

Ondanks de felle wind zondag stonden er om 11.00 uur 85 renners aan de start in Zepperen voor 15 ronden van 5,5 km. Al in de tweede ronde reed de beslissende vlucht weg: Pieter De Paepe (S-Bikes Bodhi Cycling), Kurt Geysen (Acrog-Pauwels Sauzen - Balen BC) en Wout Verbeek, die met een dagvergunning aan de start stond. In de vierde ronde ontstond er een serieuze breuk in het peloton, waardoor er rond halfweg wedstrijd nog maar een 35-tal renners in koers zaten. Rond hetzelfde moment reden 8 renners weg uit het peloton. Zij volgden op dat moment op 50" van de koplopers, maar hun achterstand op deze 3 zou nog groter worden naarmate de wedstrijd vorderde. De namen van de 8 achtervolgers: Leander Bertels (Wielerclub Steeds Vooraan V.Z.W.), Vinny Bzdenga (Sport En Moedig Genk), Cedric Defreyne (KVVK-Moeder-Lambik-BeachRaceTeam), Kristof Houben (Individueel), Belgisch kampioen Rutger Wouters (VP Consulting-Zannata Cycling Team), de Nederlander Melvin Lindelauf (Davo United Cycling Team) en de Nieuw-Zeelander Burnie McGrath en Duitser Marcel Peschges (Embrace The World Cycling). De achterstand van het peloton liep ook fel op waardoor ook zij enkele ronden voor het einde de wedstrijd moesten verlaten. In de finale barstte de achtervolgende groep nog volledig uit mekaar. Terwijl de wind alsmaar feller tekeer begon te gaan pakte Pieter De Paepe de zege. Wout Verbeek eindigde 2e, Kurt Geysen 3e.

Alle andere wedstrijden die zouden finishen in Zepperen (wedstrijd voor nieuwelingen, de interclub Zepperen-Zepperen voor junioren en de interclub Brussel-Zepperen voor elite zonder contract en beloften) moesten door de storm allemaal stopgezet worden.