Persvoorstelling: Grote Prijs Rik Van Looy ontvangt 25 ploegen op 7 juli (foto's)

Door Kurt Vermeerbergen op 16 Jun 2018 - 13:31
Printvriendelijke versie

Op zaterdag 7 juli 2018 zal de eerste editie plaatsvinden van de Grote prijs Rik Van Looy, een wedstrijd voor beloften en elite zonder contract tussen Grobbendonk en Herentals. Voor deze eerste editie hebben 25 wielerploegen zich ingeschreven uit België, Nederland en Japan.

De start is voorzien op het Astridplein in Grobbendonk waar om 11 uur de officieuze start zal gegeven worden. Na het passeren van de overweg in Bouwel (ongeveer 3 km verder) zal de officiële start worden gegeven. Na een aanlooproute van 30 km zullen de renners starten aan 3 grote rondes (elke ronde is 30 km) door de gemeentes Herenthout, Itegem, Wiekevorst, Westerlo en Herentals. Na 120 km zullen de renners dan doorrijden naar Herentals waar ze nog 3 plaatselijke rondes afleggen van een 10 km.  De aankomst in Herentals op de Grote Markt is voorzien rond 14.37 uur.

"De keuze van de start- en finishplaats van deze GP vind ik perfect. Grobbendonk is het dorp waar ik ben geboren. In Herentals groeide ik op en bleef ik altijd heel graag wonen. Het is voor mij speciaal dat deze twee plaatsen nu op een sportieve manier met elkaar verbonden worden. Ik ben de twee gemeenten dankbaar dat ze hieraan meewerken. De winnaar zal zal zijn zege in deze koers niet snel vergeten. ": aldus Rik Van Looy.

De winnaar van de GP krijgt een trofee welke werd ontworpen door kunstenaar André Lievens van de Herentalse kunstacademie. De medailles zijn gemaakt door Mauqouy uit Grobbendonk. Herentals Fietst zorgt tevens nog voor een extra prijs. De winnaar zal een contract krijgen aangeboden voor mee te rijden op Herentals Fietst.

De 25 deelnemende ploegen zijn: Lotto Soudal U23, Home Solution Soenens CT, Young Cycling Talent D&D, CT Dakwerken Eddy Stroobant, Stageco CT, Hand in Hand Baal, Royal Antwerp Bicyle Team, Thielemans De Hauwere, Nano Development Team Brave, EFC - L&R - Vulsteke, United Cycling Team, Baguet - MIBA- Indulek - Derito CT, Hubo-Aerts Action Bike CT, Wielerploeg Groot Amsterdam (Nederland) , Illi-Bikes Cycling Team, Team Eurasia - IRC Tire (Japan), Willebrord Wil Vooruit, Prorace CT (Nederland) , Meubelen Gaverzicht- Glascentra CT, Heist Cycling Team, VDM-Trawobo, Wielerteam Van Eyck Sport, Team Cibel - Cebon, Pauwels Sauzen Vastgoedservice CT, VP Consulting Zannata CT.

Foto's: https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/albums/72157668134270237

Gerelateerde artikels

Na twee geslaagde edities van de Grote Prijs Rik Van Looy, hebben we op zondag 28 juni opnieuw afspraak met de wielerliefhebbers. Dan wordt deze koers voor beloften en elites met & zonder contract, volledig in het teken van kampioen Rik II, opnieuw gereden tussen Grobbendonk en Herentals....
Er zijn de laatste jaren al vele wedstrijden verdwenen in België maar soms ontstaan er ook nieuwe wedstrijden. De GP Rik Van Looy is een nieuwe wedstrijd voor belofte, elite zonder contract en continentale ploegen. De wedstrijd (1.12) zal voor de eerste plaats vinden op zaterdag 7 juli tussen...
Brent Van Moer won vandaag de eerste editie van de Grote Prijs Rik Van Looy. Deze wedstrijd werd voor de eerste keer georganiseerd tussen Grobbendonk en Herentals. De koers werd na 20km spijtig genoeg gekenmerkt door een zware valpartij waardoor de wedstrijd 15 minuten werd stilgelegd. Hierbij...