Pepijn Reinderink : "Ik vind in het peloton rijden saai"

Door Kurt Vermeerbergen op 14 Jun 2019 - 20:27
Printvriendelijke versie

De Nederlander Pepijn Reinderink vond dit jaar als eerstejaars junior zijn onderkomen bij het het Belgische Acrog  - Pauwels Sauzen- Balen Bc. Pepijn toonde zich al in diverse wedstrijden en hoopt volgende week op een mooie top 10 op het Nederlands kampioenschap.

1.  Als laatstejaars nieuweling kon je enkele mooie resultaten boeken. Welke waren de mooiste?
Nadat ik een half jaar uit de roulatie was geweest door een zware knieblessure, was het al mooi om weer te koersen. Ik wist niet dat ik nog overwinningen zou halen. Ik wist na 2 maanden al de meerdaagse in Basse-Meuse te winnen, waarin een teamgenoot ook 2e werd. Dit was de beloning van al het harde werken om terug te komen. In de zomer kon ik nog Omloop van de Maasvallei op mijn naam schrijven. Dit was verreweg de mooiste en beste wedstrijd die ik ooit gereden heb. Na 40 km in de aanval wist ik het solo af te maken.

2. Als eerstejaars junior laat je jouw in verschillende koersen opmerken. Wat zijn tot nu toe de mooiste uitslagen voor je persoonlijk?
Mijn doel was eigenlijk om de mooie voorjaarsklassiekers te rijden. Die heb ik mogen rijden, doordat de ploegleiders vertrouwen in mij hadden. In Nokere-koerse mocht ik mijn seizoen in Belgie beginnen en behaalde hier een 11e plaats. In de Ronde van Vlaanderen verliep het minder, maar dit was toch een geweldige ervaring. E3-Harelbeke leek niet goed af te lopen door een valpartij vlak voor de Paterberg. Ik kon nog terugkomen en werd in de sprint 16e. Het mooiste waren de 3e plaats in de eerste rit in de meerdaagse van Axel, de 2e plaats in de koninginnenrit in Tour de Himmelfart en de bergtrui in de Ster der Vlaamse Ardennen.

3.  Wat verwacht je van de rest van het seizoen?
Ik hoop de zware klimkoersen te mogen rijden en hierin goede uitslagen te rijden. Mijn ploeg Acrog - Pauwels Sauzen Balen BC heeft het begin van het seizoen vertrouwen in mij getoond en hoop dat ik dat ook in de 2e helft van het seizoen zou krijgen.

4.  Binnenkort zijn er de Nederlands kampioenschapen. Wat zijn je verwachtingen? Parcours iets voor je?
Het parcours is vlak, dus de kans op een massasprint is groot. Ik hoop op een koers met veel wind, waardoor het zwaar zou worden. Dan zie ik mijn kansen groter worden en zou dan op een top 10 kunnen mikken.

5.  Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Vind je dit een leuke discipline?
Mijn tijdrit is zeer verbeterd met de jaren. Eerst keek ik er nooit naar uit, maar sinds mijn 2e plek op het Dk tijdrijden van Oost-Nederland heb ik er vertrouwen in gekregen. Zeker nu mijn tijdrit is verbeterd is de kans op een goede uitslag in een meerdaagse wedstrijd aanzienlijk vergroot.

6.  Uiteraard breng je vele uren op de fiets door, maar kan je hier ook een getal op plakken? Hoe ziet een normale trainingsweek er uit voor je?
Wat ik doe als training ga ik niet verklappen ; ). In de voorbereiding naar dit seizoen zat ik ongeveer op de 18 uur . Het zou nu met wedstrijden in het weekend rond de 12 uur zijn.

7.  In welk soort wedstrijden zullen we jouw vooral vooraan zien?
Eigenlijk rijd ik in elke wedstrijd wel vooraan. Maar de uitslagen zullen in heuvelachtige wedstrijden beter zijn, omdat dit mij goed ligt.

8. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven?
Ik zie mezelf als een aanvaller en klimmer, die ook op het vlakke goed uit de voeten kan.  Ik wil altijd aanvallen en de wedstrijd maken, want ik vind in het peloton rijden saai.

9.  Ben je veel bezig met de nieuwste snufjes binnen de wielerwereld?
Ik ben er altijd van op de hoogte, maar of ik ze ook altijd aanschaf is een andere vraag. Ik ben nou nog niet echt fan van schijfremmen in het wegwielrennen.

10. Welk was voor jouw de mooiste zege uit je wielercarrière?
Omloop van de Maasvallei bij de nieuwelingen vorig jaar. Het is de mooiste en zwaarste klassieker voor nieuwelingen in Nederland. Alle toppers stonden die dag aan de start, en had nooit verwacht dat ik daar met een solo kon winnen.

De snelle vragen
Lievelingskleur : Rood
Favoriete muziek : Suspicious Minds (Elvis Presley)
Favoriete film : Bankier van het Verzet
Andere hobby's: Leren
Ochtend- of avondmens : Ochtendmens
Film of boek : Film
Brunette of blondine : Brunette
Pizza of frieten :  Pizza
Citytrip of relaxvakantie : Relaxvakantie
Sprint winnen van een klein groepje of alleen binnenkomen : Alleen binnenkomen
Bergop of bergaf : Bergop
Koud of warm : Warm
Tijdrit of een lange rit : Lange rit
Ik hoop een selectie in de wacht te slepen voor een goede opleidingsploeg bij de beloften.
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken : Fabian Cancellara

 

Gerelateerde artikels

Morgen rijdt Pepijn Reinderink (Development Team DSM) zijn eerste wedstrijd van het seizoen als belofte. We vroegen naar zijn verwachtingen maar ook wat de toekomst zal brengen. 1. Hoe zag je voorbereiding eruit op het seizoen 2021? Ik heb een hele goede voorbereiding gehad. Voor het eerst...
Pepijn Reinderink is een renner die het goed kan doen op de korte beklimmingen. Hij had in 2019 een succesvol eerste jaar in de juniorenrang waar hij een ritwinst eiste in de Ain Bugey Valromey Tour. Naast die overwinning leverde hij in de loop van het seizoen een aantal indrukwekkende prestaties...
Gisteren was er de eerste rit van Tour de Valromey. Deze werd gewonnen door de Nederlandse eerstejaars junior van Acrog Pauwels Sauzen Balen BC, Pepijn Reinderink. Pepijn is drager van de gele trui, bergtrui en jongerentrui. Milan Paulus werd op plek 3 onze Beste Belg en neemt de groene en rode...
De Nederlander Pepijn Reinderink toonde gisteren met trotst de nieuwe tenue van Tormans - Acrog Balen BC. In zijn thuishaven won de tweedejaars junior zijn 4e cross van het seizoen. "Gisteren mijn thuiscross kunnen winnen na een spannende en snelle cross. Het rondje in Vorden ligt er altijd...
De Nederlander Pepijn Reinderink verdedigt als eerstejaars junior de kleuren van Acrog - Pauwels Sauzen - Balen BC. Afgelopen weekend was hij goed voor een 5e plaats in het eindklassement van de Oberösterreich Juniorenrundfahrt. Hij werd zo de beste renner van België en Nederland. Toch koestert hij...
Casper Van Uden wint de eerste etappe en de leiderstrui in de Vuelta Ribera Del Duero in Spanje. Dries De Pooter pakt de witte trui en Pepijn Reinderink de rode puntentrui. Acrog-Pauwels Sauzen-Balen BC wint ook het ploegenklassement. Dries: "Ik had het eerste deel van de rit niet echt goede...