Pechvogel Senne D'hollander hoopt op meer geluk de rest van het seizoen

Door Kurt Vermeerbergen op 16 Dec 2022 - 19:01
Printvriendelijke versie

Senne D'hollander had de start van zijn veldritseizoen wel anders voorgesteld. Hij moest meermaals afrekenen met de nodige dosis pech in verschillende wedstrijden. Gelukkig bleef hij volhouden en staat hij momenteel op een mooie 4e plaats in het klassement van de CX Challenge.

1. We zitten ongeveer midden in het veldritseizoen. Hoe kijk je terug op het eerste deel?
Beetje met gemengde gevoelens. De eerste maand ging echt niet goed. Ik had moeite om in het crossgevoel te komen omdat ik lang op de weg heb gereden. Sinds de laatste maand voel ik mij pas echt goed, juist ontbrak dan weer de nodige dosis geluk. Ik heb dit seizoen toch al wel wat pech gekend, wat mij toch al wat mooie resultaten heeft gekost. Ondanks die pech kan ik toch vooral het goede gevoel van de laatste crossen onthouden en proberen we hierop verder te bouwen voor de rest van het seizoen.

2. Naar welke cross kijk je met een goed gevoel terug en welke niet? Waarom?
Er is niet echt een specifieke cross dat ik kan zeggen. Voornamelijk de crossen van de laatste weken omdat ik eindelijk rond reed met een goed gevoel. Maar als ik dan toch een cross moet kiezen dan zou ik zeggen Ardooie. Wederom vanwege het goede gevoel en omdat ik me vanuit een totaal verloren positie nog naar een 7e plaats vocht. Minst goede gevoel hou ik over aan Herenthout. Daar moest ik de wedstrijd staken wegens ziekte.

3. Wat is voor jou het ideale crossparcours?
Lastig en technisch, voornamelijk modder en zand daar kan ik me het meeste amuseren. Op dit soort parcours ben ik ook het best, denk ik.

4. Is het klassement van de CX Challenge een doel voor jou of niet echt?
Om eerlijk te zijn, had ik het klassement al opgegeven na een paar crossen vanwege de pech en nooit echt met een supergevoel rond te rijden. Maar door het goede gevoel de laatste weken en de toch beter wordende resultaten geloof ik toch terug in een mooie uitslag in het klassement. Er zijn nog wel redelijk wat crossen dus er zijn wel nog genoeg kansen. Ik hoop vooral gewoon nog te verbeteren gedurende het seizoen en dan zullen we wel zien waar we eindigen.

5. Naar welke crossen kijk je nog uit? Waarom deze ?
De X2O in Hamme is de cross waar ik nog het meeste naar uit kijk. Deze cross is dicht bij de deur dus daar kijk je natuurlijk naar uit en wil je laten zien wat je waard bent. Al is deze cross wel net na de examens dus hoop ik dat de vorm dan nog even goed is. Ook Sint-Niklaas is niet ver dus daar kijk ik ook wel naar uit. Om eerlijk te zijn, kijk ik gewoon uit naar alle crossen die nog komen maar naar die twee dan toch net iets meer.

6. Wanneer is het seizoen 2022-2023 geslaagd voor jou ?
Nog een overwinning bij de beloften zou altijd fijn zijn, maar ik ga mij er niet blind op staren. Als ik gewoon alle crossen die nu nog komen met een goed gevoel kan rijden en het idee heb dat ik het beste van mijzelf heb gegeven iedere week dan ben ik wel tevreden van hoe het seizoen is gelopen en dan ben ik de mindere seizoenstart wel vergeten.

7. Heb je ook ambities op de weg? Welke?
Ja, ook op de weg heb ik wel ambities. Ook daar hoop ik komend seizoen wat meer mee te doen voor overwinningen en vooral de fouten niet meer te maken waardoor ik vorig jaar mezelf in een verloren positie plaatste. Maar ik zie de weg toch nog vooral als voorbereiding voor het veld.

Gerelateerde artikels

Senne D'hollander heeft zijn leiderspositie in de moedige veldrijder nog verstevigd. Na de verschillende podiumplaatsen was het zaterdag raak voor de tweedejaars junior in Lichtaart. "Ik was goed weg en heb dan het nodige kopwerk gedaan in de groep. Op het laatste begon ik er wat door te...
Senne D'hollander werd gisteren op de ploegvoorstelling van het Tormans-Acrog CX / Acrog-Tormans BC voorgesteld als kersvers renner bij de junioren. Hij tekende deze week zijn contract en maakt de overstap op 1 maart naar zijn nieuwe ploeg. Senne werd de eindwinnaar in het klassement bij de...
Met 20 junioren werd er gestart in Moerkerke voor een nieuwe manche van de Vlaamse Cyclocross Cup. In een sprint met 2 was Senne D'hollander de snelste. "Ik had een goede start en ging als eerste de bocht in. In de eerste ronde waren we al met twee weg. We hadden een goede samenwerking en...
Met juist geteld 40 elite2/u23 werd er vertrokken op de Patattencross in Nossegem. De gietende regen zorgde voor een loodzwaar parcours. De zege was er voor Kenny Roelandt die eindigde op bijna 2 minuten van de nummer2. Senne D'hollander werd er knap tweede en was eerste belofte. Kenneth Van...