Parijs-Nice (6): Hilaire Van der Schueren: "We mikken op een top 15 met Meintjes "

Door Kurt Vermeerbergen op 12 Mar 2021 - 17:10
Printvriendelijke versie

Het parcours van de zesde rit in Parijs-Nice (2.UWT, 7-14/03) bood kansen voor een ruime diversiteit aan renners in het peloton. Het was dan ook van bij de start een spektakel met een spervuur van aanvallen. Ook Rein Taaramäe mengde zich met de debatten, maar uiteindelijk was het een groep van zes zonder renners van Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux die zich kon afscheiden en het peloton even wat relatieve rust gunde. Op de top van de Col de Ferrier had de kopgroep een voorsprong van 4 minuten op het peloton, dat besloot om de achtervolging in te zetten.

Kenny Elissonde hield lang stand, zeker toen hij uit de achtergrond steun kreeg van de Duitser Jonas Rutch. Maar uiteindelijk bleek niemand opgewassen tegen het hoge tempo van het peloton, dat ook één voor één alle sprinters elimineerde tijdens de laatste hellende 2 kilometer richting de aankomst in Biot. Wedstrijdleider Primoz Roglic was de snelste van de kopgroep, waarin ook Louis Meintjes (31e) en Odd Christian Eiking (33e) finishten.

Tijdens deze zesde rit viel de beslissing dat er een wijziging in het parcours van de twee laatste etappes zou komen om de lockdown maatregelen in Nice te omzeilen. Het nieuwe parcours van de rit voor deze zaterdag is 119,2 kilometer lang en wordt tussen Le Bloc en het skistation van La Colmiane verreden. Louis Meintjes vat deze rit aan op de 25e plaats in het voorlopige algemene klassement.

Hilaire Van der Schueren (Sportdirecteur): " Het was een erg zware rit vandaag, met een gemiddelde snelheid van niet minder dan 48 km/u in het eerste wedstrijduur. De ontsnapping met Rein werd helaas teruggepakt en in de daaropvolgende succesvolle poging hadden we niemand mee. Daarna moesten we de wedstrijd ondergaan en hebben we in functie van Louis Meintjes gereden, zodat hij opnieuw in dezelfde tijd als de favorieten kon eindigen en het slotweekend met de ambitie om in de top 20 of misschien wel de top 15 te eindigen kan aanvatten. Dat bleek de juiste keuze, want ondanks een zeer sterke prestatie van Danny Van Poppel, bleek de aankomst toch net iets te zwaar voor de pure sprinters. "

Etappe 6:
1.Primoz Roglic
2.Christophe Laporte
3.Michael Matthews
31.Louis Meintjes
33.Odd Eiking
51.Danny Van Poppel +0:56
63.Rein Taaramäe +2:05
66.Jonas Koch
71.Taco van der Hoorn +2:42
129.Boy van Poppel +16:39

Foto: Cycling Media Agency