Op de kasseien van Kortemark-Edewalle is Angel Deckers de snelste

Door Kurt Vermeerbergen op 12 Mar 2018 - 09:47
Printvriendelijke versie

Nieuweling Angel Deckers (Soenens Booom cycling team) was in Kortemark-Edewalle de snelste spurter op de kasseien na 60 kilometer wedstrijd.

"In de eerste ronde vertrekt de Belgische kampioen en pakt dadelijk een seconden of 20. Ik zelf heb een aantal keer geprobeerd maar tevergeefs. De maximale voorsprong van de Belgische kampioen wordt 55seconden. Op een ronde of drie van het einde krijgen we hem terug in het zicht en op twee rondes van het einde pakken we hem terug. In de voorlaatste en laatste ronden vallen er nog aan maar het peloton blijft samen. Uiteindelijk gaan we spurten voor de 1ste plaats op kasseien. Na een lange spurt neem ik de eerste plaats mee naar Limburg. Ik zou ook mijn ploegmaten willen bedanken."
 

Gerelateerde artikels

In het Limburgse Diepenbeek mocht Angel Deckers het zegegebaar maken. In de spurt kon hij het afmaken. "We moesten 11 ronden van 5.8 km afleggen. Er werd aanvallend gekoerst maar de aanvallers werden telkens terug gegrepen. Zelf ben ik 3 keer gegaan maar tevergeefs. Ik wist uiteindelijk...