Josu Odriozola wint de sprint te Hingene

Door Kurt Vermeerbergen op 2 Jul 2023 - 17:39
Printvriendelijke versie

De Spandjaar Josu Odriozola, die al 3 jaar in België woont, won vandaag de wedstrijd voor nieuwelingen in Hingene. In een duel met Seppe Sprangers behaalde hij zijn eerste zege sinds hij als 5-jarige in Spanje startte met wielrennen.

Josu Odriozola : "Yesterday after having a mechanical problem on the first lap in bogaarden, I decided to give it another chance today. For the first part of the race, I rode without wasting energy and saving as much as I could. It was a flat course with a long section of cobbles and on the 3rd lap attacked and went till the finish with another rider with 2 minutes advantage, finally won at the sprint."

Josu Odriozola: "Gisteren had ik een mechanisch probleem in de eerste ronde in Bogaarden. Ik besloot om vandaag opnieuw te koersen. Het eerste deel van de wedstrijd reed ik zonder energie te verspillen en spaarde zoveel als ik kon. Het was een vlak parcours met een lang stuk over kasseien. In de 3e ronde viel ik aan en ging tot aan de finish met een andere renner (Seppe Sprangers) op pad. We reden een voorsprong van 2 minuten bij elkaar. Uiteindelijk won ik de sprint."

1 ODRIOZOLA JOSU - ROYAL CUREGHEM SPORTIEF VZW
2 SPRANGERS SEPPE - ACROG-TORMANS
3 SINCLAIR LUKAS - ROYAL CUREGHEM SPORTIEF VZW