Dries Van Meenen schenkt zijn nieuwe ploeg onmiddellijk de zege

Door Kurt Vermeerbergen op 2 Jul 2023 - 10:47
Printvriendelijke versie

Eerstejaars junior Dries Van Meenen won gisteren de wedstrijd in het West-Vlaamse Beernem. Het was voor Dries zijn eerste wedstrijd in de kleren van zijn nieuwe ploeg Van Moer Logistics Cycling Team. Hij koos dit jaar voor de wielersport na enkele jaren aan triatlon gedaan te hebben. Het is inmiddels zijn tweede zege van het seizoen..

Dries Van Meenen: "Ik startte voor de eerste keer in de kleren van het Van Moer Logistics Cycling Team. Onlangs ben ik overgestapt van Keukens Buysse naar Van Moer Logistics Cycling Team. Ik had mezelf voorgenomen om een aanvallende koers te rijden en veel initiatief te nemen. Er waren behoorlijk wat renners van mijn nieuwe ploeg aanwezig, en we werkten goed samen. Ik had goede benen en voelde me in goede conditie. Woensdag in Dikkebus voelde ik me iets minder. Ik heb de hele koers vooraan gezeten en meegestreden. In de negende ronde ben ik ook een ronde alleen weg geweest, maar werd later weer ingehaald door het peloton. Telkens als er een groepje weg was, was er vrijwel altijd iemand van ons team bij, waardoor ik geen gaten hoefde dicht te rijden en gewoon kon afstoppen. In een van de laatste ronden ging Lowiek Wisseeuw ervandoor en hij reed weg, maar werd later weer ingehaald. Hij gaf me een teken dat ik moest gaan. Precies op het juiste moment, na ongeveer twee kilometer, naderde het peloton me bijna weer, maar de Amerikaan van het Cannibal team had een kleine voorsprong op het peloton en kwam naar me toe gereden. Hij maakte een sterke indruk en reed erg hard. Samen bleven we twee ronden voorop met een hoge snelheid en behaalden we de finish met een voorsprong van 30 seconden, mede dankzij het goede teamwork van het team dat goed afstopte. In de laatste kilometer wist ik dat we genoeg voorsprong hadden. Ik kon dus gokken op mijn sprint, wetende dat de andere renner niet zo explosief was. Ik heb in de laatste kilometer niet meer overgenomen. Toen we de bocht ingingen, versnelde ik vrij snel en wist ik dat de overwinning voor mij was. Ik ben erg tevreden met mijn tweede overwinning en ik hoop nu goed te presteren in de interclubs die ik zal rijden voor mijn nieuwe ploeg, Van Moer Logistics CT."

1 VAN MEENEN DRIES - VAN MOER LOGISTICS CYCLING TEAM
2 MAKOHON JACK - CANNIBAL B VICTORIOUS
3 VANDAMME AXEL - CYCLING TEAM LUC WALLAYS - JONGE RENNERS ROESELARE

Gerelateerde artikels

Niets is moeilijker dan een koers te winnen in eigen stad. Dries Van Meenen sloeg zondag in deze opgave en draagt zijn zege op aan zijn overleden opa. De tweedejaars junior had een voorsprong van 15 seconden op de nummer 2, de Canadees Albert Taylor. "Op zaterdag nam ik afscheid van mijn opa...