Twee op twee voor Witse Bertels

Door Kurt Vermeerbergen op 29 Jun 2023 - 11:51
Printvriendelijke versie

Na zijn zege zondag won Witse Bertels de wedstrijd in het West-Vlaamse Kuurne voor nieuwelingen gisteren. Een mooie 2 op 2 voor deze tweedejaars en tevens zijn tweede zege ooit op de weg.

Witse Bertels: "Het was een gesloten koers met af en toe korte aanvalspogingen. De eerste keer dat ik aanging reed het peloton het gat snel dicht waardoor ik terug ingelopen werd. Op een kleine drie ronden voor het einde zette ik stevig aan. Met nog twee ronden te gaan had ik een voorsprong van één minuut. Doordat ze in het peloton hard aan het jagen waren verminderde mijn voorsprong in de laatste ronde naar 30 seconden. Toen ik dit doorhad schakelde ik een versnelling hoger waardoor ik met 9 seconden voorsprong solo over de finish reed. Een aantal dagen geleden had ik nog nooit in de top 5 van een wegkoers gefinisht en nu is dit al mijn tweede overwinning na elkaar."

1 BERTELS WITSE - VAN MOER LOGISTICS CYCLING TEAM
2 VERBRUGGE JASPER - CYCLING TEAM LUC WALLAYS - JONGE RENNERS ROESELARE
3 KEPPENS MAURO - ISOREX CYCLING TEAM

Gerelateerde artikels

Tweedejaars nieuweling Witse Bertels kon gisteren in tropische weersomstandigheden zijn eerste zege van het seizoen vieren in Elewijt. Witse kwam solo over de meet na een aanval onder de rode vod. Eerder in de wedstrijd ging Witse er ook al eens solo vandoor. Witse Bertels: "Na een aantal...