Soudal Quick-Step Devo Team zet zegereeks verder in Tour du Rwanda

Door Kurt Vermeerbergen op 20 Feb 2023 - 16:31
Printvriendelijke versie

Soudal Quick-Step Devo Team heeft zijn uitstekende start van het seizoen voortgezet met een nieuwe overwinning in de Tour du Rwanda, waar Ethan Vernon opnieuw de snelste man in het peloton bleek te zijn aan het einde van de  tweede etappe van Kigali naar Gisagara, dicht bij de grens met Burundi.

De jongens van het Soudal Quick-Step Devo Team deden het perfect. Ze controleerde het peloton vanaf de start en hielden de zes vluchters in de eerste kilometers in bedwang. Net als zondag zorgden ze ervoor dat de aanvallers lang voor de finish - een zware finish met veel korte en vervelende klimmetjes - werden ingerekend.

William Junior Lecerf counterde een gevaarlijke ontsnapping met nog zes kilometer te gaan en hield de boel bij elkaar, voordat Ethan naar voren kwam in de laatste 150 meter en alle andere snelle mannen overvleugelde, met een duidelijke marge won en zijn voorsprong in het algemeen klassement uitbreidde.

"Het was niet gemakkelijk vandaag. We moesten de koers controleren om de gele trui te behouden en tegelijkertijd te mikken op een tweede ritzege. Maar het is ons gelukt dankzij een geweldige teamprestatie. Ik ben erg tevreden met de manier waarop het is gegaan. De volgende kans voor de sprinters komt waarschijnlijk in het weekend, dus het is goed dat we gebruik hebben gemaakt van de kansen die we tot nu toe hadden", zei Ethan na zijn zesde profzege.

Foto:  ©Soudal Quick-Step - ©Tour du Rwanda - Photo credit: ©Tour du Rwanda