Eerste zege voor het Soudal Quick-Step Devo Team

Door Kurt Vermeerbergen op 19 Feb 2023 - 17:37
Printvriendelijke versie

Eén van de belangrijkste wedstrijden van Afrika ging zondagochtend van start, de Tour du Rwanda met in  totaal 19 teams die zich in Kigali opstelden voor de 26e editie. Onder hen ook het  Soudal Quick-Step Devo Team, dat zijn eerste optreden van het seizoen maakte met Gil Gelders, William Junior Lecerf, Pepijn Reinderink en Ethan Vernon van het Soudal Quick-Step Pro Cycling Team.

Ethan won dit seizoen in de Trofeo Palma, de laatste wedstrijd van de Challenge Mallorca, en was de kaart van het team voor de etappe van 115 km die bestond uit een heuvelachtig eerste deel gevolgd door vier ronden op een golvend circuit in Rwamagana. Soudal Quick-Step Devo Team, dat de ontsnapping van de dag had ingerekend, bleef ook in de laatste 20 kilometer de controle houden en zette een hoog tempo in om zo andere aanvallen te verhinderen.

Hoewel het een beetje rommelig werd toen het peloton onder de rode vlag doorging, waar meer en meer ploegen om positie begonnen te strijden, vond Ethan een opening met nog 250 meter te gaan en ontketende hij een krachtige sprint.

"Het voelt goed om zo vroeg in het seizoen weer te winnen. Het was leuk om met de jongens te rijden, ze waren allemaal erg sterk en gaven een indrukwekkend beeld. Ze reden van kilometer nul tot aan de finish voorop, de hele tijd 100% toegewijd. Ik ben blij dat ik hen kon belonen met een overwinning en dat ik hier zo'n goede start had. Het is geweldig om in Rwanda te zijn, het parcours was mooi en het publiek was geweldig, nog nooit zoiets gezien! We genieten ervan tot nu toe en hopen nog enkele sterke resultaten te behalen", aldus Ethan, die naast het klassement ook het puntenklassement en het klassement van beste jongere aanvoert.

Foto ©Soudal Quick-Step - ©Tour du Rwanda - Photo credit: ©Tour du Rwanda