Enzo Collin sprint naar zijn allereerste zege ooit

Door Kurt Vermeerbergen op 27 Aug 2022 - 20:47
Printvriendelijke versie

In Kalfort werd er gestart met 47 nieuwelingen voor een wedstrijd over 63km. Na drie jaar kon Enzo Collin eindelijk proeven van de overwinning. We zagen na de streep dan ook een dolgelukkige renner.

"In de openingsronde legde Nolan Huysmans er direct de pees op om de eerste premie te nemen,  waarna het tempo wat zakte. Toon De Zutter zag zijn kans en reed alleen van ons weg en hield het een aantal ronden vol, maar groter dan 40 seconden is de voorsprong nooit geweest. In het peloton bleef het tot vervelens toe heel rustig. Tot de mannen van Avia de achtervolging inzetten samen met nog een paar andere renners, dus het tempo ging de hoogte in. Ik voelde me goed en ging mee vooraan  rijden tot mijn podiumgenoten van Van Moer Logistics Cycling Team demarreerden op 5 ronden van het einde. Ik zag het gevaar en demarreerde zelf ook en al snel zat ik in hun wiel. We kwamen goed overeen en reden goed samen en zo kon ieder zijn premie nemen. Onze voorsprong groeiden ronde per ronde uit. In de voorlaatste ronde kwam het peloton met mijn drie ploegmaten Tuur, Jeff en Jef die uiteraard niet meewerkte tot op 20 seconden. Maar we konden het peloton afhouden met uiteindelijk 30 seconden. In de laatste ronde begon 1 renner van redelijk vroeg zijn sprint, maar ik kon dit beantwoorden met een sterke laatste 100 meter en ging er op en er over en won uiteindelijk met een fietslengte voorsprong. Waow mijn eerste overwinning ooit.  Supergelukkig ben ik! Ik heb reeds de nodige pech gehad dit jaar met een zware val in Heusden-Zolder, mijn fiets was voor het schroot en bij mij werd gevreesd voor een barst in de knie, maar gelukkig bleef het bij schaaf- en snijwonden. Ook reed ik een super BK in Brasschaat waar ik ook mooi mee voorin zat tot een lekke band mij van een mooie uitslag hield. Met steun van mijn ouders en coach gaf ik de moed niet op met dit mooie resultaat als gevolg!": Enzo.

1 COLLIN ENZO - DE DIJLESPURTERS V.V. MECHELEN V.Z.W.