Derde plaats voor België in ploegentijdrit in Polen

Door Kurt Vermeerbergen op 1 Jun 2019 - 18:26
Printvriendelijke versie

Vandaag was er de start van de Nations' Cup Men U23 - Orlen Nations Grand Prix in Polen. De 16 deelnemende nationale teams : Oostenrijk, België, Wit-Rusland, de Tsjechische Republiek, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Nederland, Italië, Litouwen, Polen, Rusland, Slovenië, Spanje en Zwitserland. Vandaag was er klimtijdrit over 26km. Frankrijk won de tijdrit met een tijd van 40.17. De tweede plaats was voor Denemarken met een tijd van 40.41. Onze jongens zetten een tijd neer van 40.46 wat goed was voor een derde plaats. Morgen staat er een  rit in lijn op het programma over 113km.

De belgische ploeg bestaat uit : Jasper DE PLUS, Sébastien GRIGNARD, Sylvain MONIQUET, Aaron VAN DER BEKEN, Mauri VANSEVENANT en Ilan VAN WILDER

"De start was aan de voet van een klim. We rijden de klim aan een mooi tempo op en blazen niemand op. In een dalend stuk in een linkse bocht lag het wat glad. Jasper schuift weg en komt ten val, we gaan met 5 verder. Op de 3e klim een dikke 5km van de aankomst op het steilste stuk krijgen Sebastien & ik het moeilijk, ons deel van de tijdrit zit erop. Mauri, Sylvain & Ilan de drie sterksten bergop, rijden een sterke slotklim wat leidt tot een 3de plaats !": vertelt Aaron.