Kevin Peeters wint 9e Trofee Maarten Wynants (Foto's)

Door kristof mellemans op 17 May 2015 - 16:47
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

127 renners namen in slechte weersomstandigheden de start voor een wedstrijd over 170 km. Al van in de eerste ronde toonden de aanwezige veldrijders zich. Een eerste kopgroep van 6 ontstond met daarin Van Aert, Sweeck, Bosmans en Hoeyberghs als veldrijders. Achter hen zagen we een bedrijvige Van der Poel in het peloton. Enkele ronden later kregen we een algemene hergroepering.

Al was van een hergroepering niet echt sprake. Het veld was mede door het ontzettend hoge tempo en de weersomstandigheden in stukken en brokken gereden.

Op enkele ronden van het einde kregen we een kopgroep van 5 renners. Een renner van 3M en Metec was samen met VastgoedService vertegenwoordigd met elk 2 renners. Met nog 2 ronden te rijden maakte Dries Hollanders de oversteek naar de kopgroep. Zo kreeg Metec 3 renners voorin. Bij het ingaan van de laatste ronde ging Dries Hollanders, rijdende in eigen streek, in de aanval. Hij kreeg Kevin Peeters in zijn zog mee. Achter hen kwam het eerste peloton terug aansluiten. De koplopers gaven alles wat ze in hun hadden. Het peloton kwam gevaarlijk dicht en in de laatste rechte lijn leek het alsof het peloton over de 2 leiders ging komen maar Peeters wist met een zeer late uitval iedereen te verschalken. Hij steekt zo knap de zege op zak. Jelle Wolsink wist zijn ploegmaat Dries Hollanders net voor de streep te remonteren.

Foto's: https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/sets/72157652563343269