Natalie van Gogh klopt Lotte Kopecky in Trofee Maarten Wynants (Foto's)

Door kristof mellemans op 17 May 2015 - 14:36
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

De 5e wedstrijd tellende voor de Lotto Cycling Cup ging door in Houthalen-Helchteren. De dames dienden 120 km af te leggen verdeeld over 12 ronden.

In de 2e ronde kregen we een kopgroep van 3 renster. Anisha Vekemans (Lotto-Soudal), Minke Slingerland (De Jonge Renner) en Natalie van Gogh (Parkhotel Valkenburg) reden meteen een mooie voorsprong bij elkaar, mede door afstoppingswerk op door hun ploeggenoten.

Halfweg wedstrijd kregen we een algemene hergroepering en was het enkele ronden "afwachtend" koersen. Het sein voor Lotte Kopecky en, opnieuw, Natalie van Gogh om op 2 ronden van het einde in de aanval te trekken. Hun voorsprong liep al snel op tot 45 seconden. In het peloton moest er even gezocht worden naar een samenwerking. Met nog 15 km te rijden kwam het Lotto-Soudal team naar voren en probeerde de kloof op de leidsters nog te dichten. Ze kwamen nog bijzonder kort maar Kopecky en van Gogh wisten stand te houden. Kopecky zat van ver op kop en ging de spurt iets te vroeg aan. Zo kon Natalie van Gogh haar remonteren en de zege grijpen. De Zweedse Sara Mustonen wist de spurt van het peloton te winnen.

Foto's: https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/sets/72157652985248055