Mattias Raeymaekers 16e in eindklassement Volta Castelló

Door Glenn Hofkens op 21 Apr 2013 - 14:20
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

<p></p>
<p>In de voormiddag stond de laatste rit in de 31e editie van de Volta Castelló op het programma. Om 9.45 uur werd de start al gegeven voor een rit met start in Grao de Castellon en aankomst op Vistabella op een hoogte van 1400 meter, goed voor een rit van 136,5 km. De eerste 30 km waren zo goed al vlak. Pas daarna begonnen de hellende stroken. Na 70 km begonnen de renners aan de Sierra Engarceran (1e categorie). In het begin van de rit ontstond er een kopgroep van 22 renners met daarbij 3 Belgen: Jeroen Goudket, Yannick Vanbrabant (vorig jaar winnaar van het jongerenklassement) en Amaury Capiot, die de voorbije 2 dagen zich ook al toonde met een lange vlucht op vrijdag en een 4e plaats in de tweede rit zaterdag. Op die eerste beklimming van de dag werd de kopgroep al fel uitgedund. Ook Yannick en Amaury moesten lossen. Even later moest Yannick ook nog van wiel wisselen. Naarmate de klim vorderde probeerde Mike De Bie samen met de best geplaatste renner van de ploeg, Mattias Raeymaekers, naar de kopgroep te springen. Hun inspanning werd echter teniet gedaan door het peloton. De laatste 25 km van de wedstrijd waren bijna allemaal bergop, af en toe zaten er ook nog enkele dalende stukken in het parcours maar de wedstrijd barstte pas dan los. Amaury, Mike en Jeroen moesten na eerdere inspanningen lossen. Even later ook Yannick. In het peloton, of wat daar nog van overbleef, zaten dus enkel nog Gertjan de Sy en Mattias Raeymaekers. Gertjan pakte de 18e plaats, Mattias werd 19e. Beiden op 4'31". Yannick en Amaury werden 49e en 50e op 16'16". Mike en Jeroen eindigden als 58e en 59e op 21'31". Winnaar van de rit was Ivan Martinez</p>
<p>In het klassement eindigt Mattias op een 16e plaats op 4'03". Gertjan werd 20e op 7'24", Yannick 40e op 17'29", Amaury 49e op 25'20", Jeroen 52e op 27'02" en Mike 58e op 32'18".</p>
<p>Foto met dank aan sportdirecteur Francois De Smedt. Van links naar rechts: trainer en verzorger Ronny De Metter, sportdirecteur en mecanicien Filip Verscuren, renners Amaury Capiot, Yannick Vanbrabant, Mike De Bie, Jeroen Goudket, Gertjan De Sy, Mattias Raeymaekers en verzorgster Anny Dockx.</p>