Noah Coninckx : "Ik hoop toch op enkele overwinningen in 2023"

Door Kurt Vermeerbergen op 15 Mar 2023 - 11:01
Printvriendelijke versie

Tweedejaars nieuweling Noah Coninckx van Acrog - Tormans heeft een goede seizoenstart achter de rug. Bijna in alle wedstrijden waar hij aan de start verscheen, eindigde hij op het podium. Enkel de kers op de taart ontbreekt voorlopig.

1. Hoe blik je terug op het seizoen 2022?
Een redelijk kort seizoen wegens een enkelbreuk. De koersen die ik heb gereden konden beter, maar ik mag niet klagen.

2. Hoe verliep de voorbereiding naar het nieuwe seizoen?
Goed, veel duur getraind voor mijn basis in orde te krijgen en leuke ploegtrainingen gereden. Ik ben dus goed door de winter heen gekomen.

3. Inmiddels heb je uw eerste wedstrijden achter de rug met bijna telkens een podiumplaats. Hoe kijk je persoonlijk terug op jouw eerste wedstrijden van het seizoen?
Ik kan terugkijken met een goed gevoel naar de wedstrijden die ik inmiddels heb gereden. Enkel jammer dat ik nog niet heb kunnen winnen maar dat komt nog wel. Nu blijven doorwerken en werken naar de grote wedstrijden toe.

4. Mogen we jouw nu omschrijven als een renner die kan sprinten en tijdrijden? Of wat zijn je sterkste punten?
 Ik denk vooral sprinten, de rest lukt wel maar is niet mijn sterkste kant.

5. Wat zijn momenteel jouw grootste werkpunten om nog een betere renner te worden?
Ik wil nog aan mijn gewicht werken en naargelang de tijd ook bergop leren rijden.

6. Naar welke wedstrijden kijk je dit seizoen nog uit of voor welke wedstrijden hoop je op een selectie van je ploeg?
Nu werk ik naar Gent-Wevelgem (26-03) toe. Hopelijk volgt dan  binnen een paar weken Tour de la Pevele. Ik kijk er ook naar uit om rittenkoersen te rijden dit jaar.

7. Wanneer is het seizoen 2023 voor Noah geslaagd?
ik hoop toch op een paar overwinningen en wie weet een trui.

Gerelateerde artikels

Noah Coninckx was in zijn laatste jaar als aspirant goed voor een vijftal zeges en onder andere een 3e plaats in het eindklassement van de 'ronde van West-Vlaanderen'. Volgend seizoen maakt hij de overstap naar de categorie nieuwelingen en dat doet hij bij zijn nieuwe ploeg Acrog-Tormans Bc...
In Ledegem reden de nieuwelingen eerstejaars en tweedejaars een aparte wedstrijd. De massasprint werd daar gewonnen door Noah Coninckx. "Tijdens de 3e premiesprint, welke ik won zijn we met 2 renners doorgereden. Op 1 ronde van het einde zijn we terug genomen door het peloton. Zo reden we met...