Nicolay De Rho: "Koersen betekent zeer veel voor mij"

Door Joeri De Coninck op 22 Dec 2014 - 10:19
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Nicolay De Rho had het seizoen 2014 helemaal anders voorgesteld. Door ziekte kon hij niet starten in enkele mooie wedstrijden. Als tweedejaars junior wil hij zich tonen in 2015.

1) Wat waren de hoogtepunten vorig seizoen voor jou? Mijn hoogtepunten waren als ik af en toe eens mee was in de kopgroep en ervaring heb kunnen opdoen in de grote wedstrijden voor het seizoen 2015. Ik was het meest teleurgesteld omdat ik een belangrijke periode heb gemist wegens ziekte. Ik moest stoppen in 3-daagse en forfait moest geven voor de Ronde van Vlaanderen.

2) Wat verwacht je van komend seizoen? Ik wil een seizoen met regelmaat niet met ups en downs. Een seizoen zonder pech.
 
3) Hoe gaan de voorbereidingen voor 2015? Mijn voorbereidingen voor het seizoen 2015 gaan zeer goed. Sinds oktober werk ik samen met een trainer (Sam). Na het seizoen kreeg ik 2 weken rust. Vanaf dan begon ik met stabiliteit, lopen en kleine duurtrainingen met de fiets. Na half november zijn de duurtrainingen langer geworden 3-4u en ook beetje intensiever.

4) Waar kijk je het hardst naar uit voor 2015 (rondes of klassiekers) en waarom? Ik kijk het meest naar uit naar de grote wedstrijden dus klassiekers en rondes. In deze wedstrijden wil ik mij graag kunnen tonen en zo goed mogelijk presteren om bovenaan te eindigen in de uitslag.

5) Wat betekent koersen voor jou? Koersen betekent zeer veel voor mij. Dat is meer dan de helft van men leven. Het school staat wel op de eerste plaats en voor de rest is het alleen maar koers.

Gerelateerde artikels

De langverwachte zege voor ‎Nicolay De Rho is eindelijk een feit. De tweedejaars junior van het Isorex CT was de slimste van 4 in Baardegem. Het is voor Nicolay zijn allereerste zege zijn hij met de wielersport is gestart zeven jaar geleden. "In het begin van de koers waren er paar...
Nicolay De Rho  heeft gekozen om als eerstejaars belofte te rijden voor KSV Deerlijk-Gaverzicht. "Ik heb deze ploeg gekozen omdat ze een mooi programma rijden en ik daar rustig kan groeien. Ook omdat ze zich focussen op de jeugd en omdat mijn nonkel daar verzorger is.": vertelt...