Nicolas Vereecken: Hopen op een profcontract

Door Kurt Vermeerbergen op 20 Mar 2013 - 15:50
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Nicolas Vereecken uit Kieldrecht won afgelopen weekend de wedstrijd in Budingen. Wij schotelde hem enkele vragen voor.1. Hoe blik je terug op je wielerseizoen 2012?

Het seizoen vorig jaar was niet zo goed verlopen. Het begon verliep wel vlot waardoor ik geselecteerd werd door de nationale ploeg voor de ronde van Vlaanderen. Daar kwam ik ten val en had een klein stukje van mijn pink. Dit heeft me wel wat parten gespeeld en ben hierdoor maar half seizoen terug goed beginnen rijden.2. Je hebt gekozen om dit seizoen te rijden voor An Post - Chainreaction. Waarom de keuze voor deze ploeg?

Ik heb gekozen voor deze ploeg omdat ze een heel mooi programma rijden. Ik ben het seizoen begonnen met Marseillaise gevolgd door de Ster van Bèsseges, daarna heb ik ook nog de ronde van Algarve gereden.3. Wat is je rol binnen deze ploeg?

 In de grote profkoersen proberen we altijd iemand mee te hebben in de ontsnapping. Als het op een sprint komt hebben we wel een paar pionnen om uit te spelen waaronder ikzelf.

4. Hoe heb je u voorbereid op het nieuwe seizoen?

Begin december zijn we een eerste maal met het team naar Spanje vertrokken, daar maalden we de nodige kilometers. Aansluitend daarop ben ik een week op Tenerife gaan trainen. Begin januari trokken we met het team terug naar Spanje voor een 10 daagse voorbereiding.5. Wat zijn je doelstellingen ?

Ik hoop dit seizoen me nog wat in de kijker te kunnen rijden, vooral in de profwedstrijden. Het is het laatste jaar dat ik alles op de koers zet en hoop nog een profcontract in de wacht te slepen.6. Welk is u sterkte in een wedstrijd?

Ik heb wel een redelijke sprint in de benen, ook heb ik een goede tijdrit. Dit zijn dus 2 dingen die ik altijd kan uitspelen in een wedstrijd.7. Naar welke wedstrijden kijk je het meeste uit?

 Ik hou wel van de wedstrijden in de Vlaamse Ardennen. Ik hou ook wel van het flandrien weer met wat regen en veel wind. Dat maakt de wedstrijden wat lastiger en de sterkste komen dan op het eind naar voren.8. Wanneer is u seizoen geslaagd?

Ik maak me weinig doelstellingen en zie wel wat er op me afkomt. Iedere wedstrijd het beste van mezelf geven en hopelijk volgen de uitslagen dan.9. Je won afgelopen weekend de wedstrijd in Budingen. Had je al verwacht om zo vroeg op het seizoen een wedstrijd te winnen?

 Ja, ik wist wel dat de conditie prima was. Het was mijn eerste kermiskoers en voelde toch wel het niveauverschil met de andere wedstrijden die ik reed. Dit was natuurlijk een goede training voor wat nog moet komen.10. Momenteel is er veel te doen in de media over de vele dopingschandalen. Wat is u visie hierop?

Het gaat natuurlijk altijd over renners die nu met hun verhalen van vroeger naar buiten komen. Ik denk en hoop dat de wielersport op dit moment wel redelijk clean verloopt al zullen er natuurlijk altijd wel valsspelers tussen blijven zitten. Maar we zouden beter het verleden laten rusten  en kijken naar wat de toekomst brengt!

Gerelateerde artikels

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? Mijn mooiste momenten waren mijn overwinning in de Grote prijs stad Geraardsbergen en de eindoverwinning in de Lotto Topcompetitie. De overwinning in Geraardsbergen deed deugd omdat er toch wel wat mannen met naam aan de start stonden. De...
"Al snel in de wedstrijd vormde zich een grote kopgroep van 27 renners. Dit was meteen de beslissende vlucht. In de finale werd er slag om slinger gedemarreerd maar niemand raakte voorop. In de laatste km reden nog 2 renners met kleine voorsprong voor de groep. Mijn ploegmaat Shane Arschbold dichte...
  Nicolas Vereecken wint de wedstrijd in Budingen. Hij won de wedstrijd in een spurt tegen Dimitri Peykens verslag Nicolas Het was een afvallingskoers door de zware omloop en de weersomstandigheden. Op 3 ronden van het einde raakten we met 10 renners voorop. We draaiden goed rond en...
Met de Antwerpse Havenpijl, in en rond Merksem, stond de 9e en laatste wedstrijd van de Topcompetitie op het programma. De 188 deelnemers moesten 183 km afwerken. De start werd gegeven en onmiddelijk lag het tempo bijzonder hoog. Net zoals de voorbije jaren werd de Havenpijl in de beginfase...
Samen met zijn Kieldrechtse “buurjongen” Matthias Onghena is Nicolas Vereecken (Verandas Willems) zondag de man die voor eigen volk mag aantreden in de grote prijs van de Wase Polders. “Dit is inderdaad een buitenkans voor mij,” blikte Vereecken vooruit. “Met de ploeg rijden we sowieso al weinig...
De winnaar van het eindklassement van de Lotto-Topcompetitie, Nicolas Vereecken, tekende een contract als prof bij Verandas Willems team voor het wielerseizoen 2014. Vereecken verdedigde dit seizoen de kleuren van An Post-ChanReaction. Hij maakte indruk door verschillende topnoteringen te...