Nicolas Cleppe op zoek naar een wegploeg : "Het zou jammer zijn, moest dit het einde van mijn carrière zijn"

Door Kurt Vermeerbergen op 20 Nov 2020 - 18:24
Printvriendelijke versie

Nicolas Cleppe vertrekt op 31 december bij Telenet Baloise Lions en wil zijn kansen wagen op de weg. Nicolas is momenteel nog op zoek naar een nieuwe ploeg. Nicolas bewees in het verleden al dat hij zijn mannetje kan staan op de weg.

1. Waarom wil je de switch maken van het veld naar de weg ?
De start is mijn zwakste punt in het veldrijden, zo moet ik meestal uit de achtergrond terug knokken. Als ik dan rond de 10e plaats eindig heb ik een goeie wedstrijd gereden maar geen kat dat dit ziet. Als crosser is de zomer vooral in functie van de winter en zonder een specifieke voorbereiding op het wegseizoen kon ik al mooie dingen laten zien op de weg. Zoals in 2018 2e in de ronde van Luik, de bergtrui in de ronde van Wallonië. In 2019 paar top 10 plaatsen in profkermiskoersen, 5e in de proloog van Fleche du Sud,6de in IWT Oetingen en  20ste in Dwars door het Hageland. Ik heb ook altijd goed Quinten Hermans bijgestaan in de finales van de TRW en met kers op de taart de ronde van Luik gewonnen.

2. Gaan we jouw nog zien in het veld?
Als ik een wegploeg heb gevonden hang ik de crossfiets direct aan de haak. Daarom wil ik zo snel mogelijk een wegploeg vinden zodat ik nu nog een week kan rusten en daarna de trainingen opnieuw kan aanvatten in functie van de weg

3. Wat zijn je sterkste punten op de weg?
Ik ben een allrounder, maar vooral koersen met wat hoogtemeters zijn mijn ding. Ik weeg 69kg dus voor in de cols zal ik misschien net een tik teveel wegen maar klimmen van 2 tot 6 km moet ik perfect aan kunnen.
Als helper bij een wegploeg zou ik ook de koers kunnen helpen controleren en vroeg op kop rijden. Uit de laatste inspanningstesten zijn gebleken dat mijn omslagpunt zeer hoog is. Ik zou ook een gelukkig renner zijn als ik in dienst zou kunnen rijden van een ploeg. Ook laat ik mijn hoofd nooit hangen, ik ben een harde werker.

4. Hoever sta je in jouw zoektocht naar een nieuwe ploeg? Waarom zou een ploeg Nicolas Cleppe moeten opnemen in hun team?
Ik besef dat de plaatsen duur zijn, het is dan ook geen gemakkelijk jaar geweest voor iedereen. Momenteel is er helemaal niets concreet. Ik hoop dan ook dat er een ploeg is die in mij wil geloven en mij al zeker een jaar de kans geeft om mij op de weg te bewijzen. Het geloof is er bij mij zelf, het zou jammer zijn dat dit nu al het einde van mijn carrière betekend.

Omdat ik een echte teamplayer ben. Ik leef 100% voor mijn vak. Ik voel mij niet te goed om mezelf weg te cijferen om in dienst te rijden voor iemand anders. Als het moment er is, wil ik natuurlijk eens mijn eigen kans wagen.

Gerelateerde artikels

Nicolas Cleppe is één van de leeuwen welke zondag ons land zal vertegenwoordigen op wereldbeker in Namen. "Ik ben al heel het seizoen zeer constant dus ik had de selectie zeker verwacht. Mijn verwachtingen zijn om heel het seizoen verder te doen zoals ik nu bezig ben, constant dus.":...
Nicolas Cleppe heeft zondag de vijfde manche van de Superprestige veldrijden in Spa-Francorchamps  voor beloften gewonnen. Hij haalde het in een spannende strijd van Yannick Peeters. Europees kampioen Quinten Hermans werd derde. Foto's: https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/albums/...