Net geen trui voor Robbe Claeys in Tre Giorni Ciclista Brescian

Door Kurt Vermeerbergen op 11 Jul 2018 - 22:03
Printvriendelijke versie

Van 6 tot 8 juli waren 5 junioren uit Oost-Vlaanderen actief in de Tre Giorni Ciclista Brescian in Italië. Robbe Claeys eindige na 3 dagen op een 19e plaats in het algemene klassement en kwam net niet met de trui huiswaarts van beste buitenlandse renner.

"De eerste dag was een heuvelrit met start op een col van 1800 m. De afdaling werd geneutraliseerd waardoor het zeer gevaarlijk werd. Uiteindelijk verliep alles beter dan ik verwacht had. Jammer genoeg moest ik na da afdaling van voorwiel wisselen. Ik kwam pas aansluiten aan de voet van de enige beklimming van de dag maar toen reed wel de beslissende vlucht weg dus dat was wel jammer. Ik verloor in het klassement zo al meer dan een minuut.

De tweede dag was volledig vlak en zeer snel. Ik heb even geprobeerd maar zag al snel dat het niet ging lukken om weg te geraken. Het was een hectische massasprint. Ik zat goed geplaatst maar kreeg een duw van een Italiaan in de laatste bocht waardoor een goed uitslag er niet in zat

De laatste rit was een bergrit. Op 20 km van de finish moesten we een col van 8 km oprijden. Ik heb mij goed gespaard waardoor ik fris zat. Op 3 km van de top kwam er een versnelling maar ik zat ingesloten waardoor ik niet mee was met de eerste 6. Ik zat in de achtervolgende groep van een kleine 10. We zagen de kopgroep rijden maar we kregen het niet dicht . Het was een lastige sprint bergop aan 10% . Ik werd 3e van mijn groepje en dus 9e in de rit. In het eindklassement schuif ik nog op naar plaats 19 en 2e beste buitenlander."

Foto: Jan van Schoor

Gerelateerde artikels

De aanhouder wint zeggen ze altijd en dat is ook zo voor Robbe Claeys. Het was al verschillende jaren een droom van hem om is te winnen in het Waalse dorpje Orroir en gisteren was het dan uiteindelijk zover. "Orroir is één van mijn lievelingskoersen en ik probeer al lang eens te winnen in...